Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма збирається завтра на пенсію і буде їздити на метро

Четвер, 14 жовтня 2004, 11:40
Керівництво України і Києва відкрило в четвер у столиці нову станцію метрополітену "Сирець" (Печерсько-Сирецька лінія).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", президент України Леонід Кучма на запрошення київського міського голови Олександра Омельченка перерізав стрічку, символізуючи тим самим відкриття станції.

"Головне свято зроблене вашими руками, вашою працею", - сказав український президент, звертаючись до метробудівців на урочистому мітингу з нагоди відкриття станції.

Кучма підкреслив, що тепер киянам стане зручніше користуватися київським метрополітеном, висловивши сподівання, що вони доживуть і до такого свята, "коли праця дає можливість жити по-людськи, одержувати гарні зарплати, пенсії".

Київський міський голова Омельченко звернув увагу на те, що Кучма є почесним жителем столиці, на що президент пожартував: "Завтра я пенсіонер, виходить, безкоштовно буду їздити на метро по всьому Києву".

Кучма також повідомив, що нагородив велику групу працівників, які брали участь у будівництві станції. Він також повідомив, що присвоїв звання Героя України главі правління ВАТ "Київметробуд" Володимиру Петренку і зачитав на мітингу відповідний указ.

У свою чергу, мер столиці Олександр Омельченко відзначив символіку відкриття в 14-й рік незалежності України 14 жовтня 14-ї станції столичного метро за участю Кучми.

Він також нагадав, що станція "Сирець" є 43-ю станцією Київського метро. За словами мера, у Києві прорито 63 кілометра підземних тунелів метрополітену, яким користуються на сьогоднішній день 1,5 млн. пасажирів. "Без метро Київ, столиця неможлива", - підкреслив Омельченко.

За словами мера, у нинішньому році на будівництво метро в Києві виділено 220 млн. грн. Він нагадав, що роботи здійснюються в трьох напрямках: убік Борисполя, де в 2005 році будуть уведені дві нові станції - "Вирлиця" і "Площа "Бориспільська"; а також убік Одеської площі на житломасиви Теремки-1 і Теремки-2, де в 2007 році планується відкрити три станції метрополітену.

Глава правління "Київметробуду" Володимир Петренко, у свою чергу, повідомив, що станція "Сирець" є останньою станцією глибокого залягання на Печерсько-Сирецькій лінії, а далі убік Виноградара будуть будуватися станції неглибокого залягання. Він також підкреслив необхідність будівництва в Києві четвертої лінії метро.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...