Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РОСІЇ СТВОРЯТЬ 650 ДІЛЬНИЦЬ – ДЛЯ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ?

Четвер, 14 жовтня 2004, 12:00
Об'єднання українців Росії попереджає про можливу фальсифікацію виборів президента України шляхом масового створення додаткових дільниць у РФ.

У заяві Об'єднання українців Росії повідомляється, що органами влади Росії на прохання українського посольства проробляється питання створення від 200 до 650 додаткових дільниць у 53 регіонах Росії.

Про це йдеться у листі Об’єднання українців Росії, керівника групи офіційних спостерігачів на виборах президента України від Об’єднання Валерія Семененка до глав МЗС України Грищенка та ЦВК Ківалова.

На думку Семененка, створення такої великої кількості дільниць в останній момент перед виборами може призвести до численних порушень виборчого законодавства України, а у кінцевому підсумку – фальсифікації результатів голосування.

Громадяни України та українська громада свого часу ставили перед посольством України питання про створення додаткових виборчих дільниць у місцях дійсно компактного проживання або перебування громадян України.

"Але мова у цьому випадку йшла про кілька додаткових дільниць, та аж ніяк не про десятки та сотні", - йдеться у листі.

Об’єднання здивовано, що у Башкортостані, де, за офіційними даними, перебуває близько 2 900 громадян України та відсутні місця їх компактного проживання, планується створити від 3 до 11 виборчих дільниць.

У Нижегородській області, де мешкає близько 4000 тисяч громадян України, хочуть створити 5-13 дільниць.

У той же час у Московській області, всі виборці якої на підставі даних консульського обліку включені до списку вже створеної дільниці у Москві, – 3 додаткові дільниці тощо.

"Навряд можуть бути визнані такими, що відповідають законодавству України та зумовлені винятковими випадками пропозиції створення значної кількості додаткових дільниць напередодні виборів президента України", - йдеться у листі.

Як відомо, минулого тижня у Москві відбувся форум організацій у підтримку кандидатури Віктора Януковича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування