Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марков розкрив секрет: битися з опозицією за Януковича будуть "фанати "Шахтаря" й "Динамо"

Четвер, 14 жовтня 2004, 15:05
Російські політологи В'ячеслав Никонов і Сергій Марков вважають цілком імовірним силове вирішення протистояння між Ющенко і Януковичем.

"Імовірність варіанту Бєлграда й Тбілісі я оцінив би як досить високу. Ті, хто там брав участь у м'яких революціях, напевно, вже в Києві", - сказав президент фонду "Політика" В'ячеслав Никонов.

Разом з тим він вважає ймовірність успіху такого варіанта досить низкою.

На думку Никонова, Захід до виборів в Україні ставиться так, що "якщо Ющенко не здобуде переконливої перемоги, то вибори навряд будуть визнані демократичними, прогресивними й легітимними".

У свою чергу, директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков також думає, що в Україні "є дуже серйозна погроза вуличних зіткнень".

При цьому він навіть назвав, хто вийде на вулицю з тієї або з іншої сторони.

На сторону Ющенка Марков поставив загони "Батківщини", що організували акцію "Кучму геть", загони УНА-УНСО й "Руху", студентську організацію "Пора", а також кримських татар.

Тим часом, основну силу Януковича, за словами Маркова, складуть організовані загони шахтарів і фанати футбольних клубів - донецького "Шахтаря" і київського "Динамо".

"Вони гостро протистоять один одному, але хазяї й тих й інших чітко зробили ставку на Януковича", - вважає Марков.

На його думку, за підсумками протистояння "стінка на стінку", більші шанси на перемогу має представник діючої влади.

Крім того, за оцінкою Маркова, штаб Ющенка зараз "намагається ідеологічно обґрунтувати перехід до вуличних дій - мовляв, раз Ющенко завжди лідирував за опитуваннями, але в підсумку не переміг, значить вибори були сфальсифіковані".

"Але останнім часом Янукович, відповідно до соцопитувань, спочатку наздогнав, а потім і випередив Ющенка. Тому немає ідеологічної основи для того, щоб виводити людей на вулиці", - вважає Марков.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...