Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори можуть охороняти пожежники. А міліція поговорить із імовірними провокаторами

Четвер, 14 жовтня 2004, 17:24
Близько 200 тисяч співробітників і курсантів МВС з 29 жовтня по 2 листопада будуть залучені до охорони громадського порядку під час виборів.

Вони будуть охороняти приміщення 225 територіальних й 33485 дільничних виборчих комісій України, повідомив на брифінгу начальник департаменту громадського порядку МВС України Олександр Савченко.

За його словами, співробітники міліції будуть працювати цілодобово у дві зміни, починаючи з моменту доставки бюлетенів до тервиборчкомів й закінчуючи вивозом їх у Центральну виборчу комісію.

Начальник департаменту відзначив, що на кожній виборчій дільниці буде перебувати по два міліціонери.

Через те, що дільничних інспекторів для цього недостатньо, "будуть залучатися до охорони порядку слідчі, курсанти й співробітники внутрішніх військ", - підкреслив Савченко.

"Всі повинні бути на дільницях", - сказав він, додавши при цьому, що, можливо, також будуть притягнуті й добровільні дружини й представники МНС й інспектори Держпожежнагляду.

Тобто, як пояснив Савченко, для того, щоб міліція зосередилася саме на комісіях, будуть зменшені групи швидкого реагування й патрульно-постові служби міліції.

"Головне - забезпечити роботу тервиборчкомів", - сказав начальник департаменту, додавши, що особлива увага буде приділятися охороні бюлетенів, повідомляєІнтерфакс-Україна.

Як відомо, на виборах мера Мукачевого були викрадені виборчі бюлетені, що унеможливило їхнє перерахування.

Савченко також відзначив, що міліція "готова до будь-яких несподіванок" і зробить усе, щоб не допустити інцидентів.

Коментуючи імовірність провокацій, Савченко відзначив, що головне для міліції - щоб "люди не були утягнуті в силову провокацію".

Якщо ж будуть якісь заяви про проведення масових заходів 31 жовтня і 1 листопада, то "у першу чергу ми з ними будемо зустрічатися і з'ясовувати, хто чого хоче", сказав він.

Окрім того, за словами Савченка, міліція пропонує забезпечити офіційним спостерігачам іноземних держав і міжнародних організацій особисту охорону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування