Ющенко-президент створить наркоми

Четвер, 14 жовтня 2004, 17:44
Віктор Ющенко у разі обрання президентом має намір створити Комітет народного контролю, який забезпечуватиме права громадян у стосунках з органами влади, як влада реагує на листи та звернення громадян.

Про це йдеться в проекті указу президента Ющенка "Про створення системи народного контролю за діяльністю органів державної влади". Цей документ Ющенко підписав у четвер разом із кількома іншими указами, які входять в антикорупційний пакет.

До керівних органів Комітету будуть включені представники громадськості, повідомляє сайт Ющенка.

Указом також встановлюється, що проекти найважливіших рішень влади загальнодержавного чи місцевого значення в обов'язковому порядку оприлюднюються у засобах масової інформації для обговорення, а результати обговорення обов'язково враховуються при прийнятті державних рішень.

Вищі органи державної влади та місцеві державні адміністрації щоквартально публікуватимуть звіти про свою діяльність

"Одна із найгостріших проблем сьогодні в Україні - це проблема корупції, - заявив Ющенко, коментуючи підписані проекти.

"Корупція, як іржа, роз'їдає владу, створює загрозу національній безпеці. Саме через великі масштаби корупції люди не довіряють владі. Майже 90% українських громадян вважають нинішню владу корумпованою, байдужою до інтересів простих людей. Така ситуація має бути змінена - влада має працювати для людей, бути підзвітною й підконтрольною суспільству", - зазначив він.

Читайте також:


Ющенко сказав, який буде його перший указ після відставки Януковича

Ющенко поверне людям заощадження з кишені Пінчука і Ахметова?

Ющенко обіцяє раніше відпустити додому призваних у армію


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування