Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не братиме подарунки дорожче 100 гривень

Четвер, 14 жовтня 2004, 18:09
Після перемоги на виборах Віктор Ющенко одним із перших підпише антикорупційних указ із забороною держслужбовцям приймати подарунки вартістю більше 100 гривень.

Про це йдеться в завізованому ним проекті указу "Про боротьбу з корупцією вищих посадових осіб України, державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування".

Цей документ Ющенко підписав у четвер разом із кількома іншими проектами указів, які входять в антикорупційний пакет, передає прес-служба Ющенка.

Указ забороняє держслужбовцям приймати подарунки вартістю понад 100 грн, окрім подарунків від членів їхніх сімей.

"Чиновники беруть хабарі під виглядом подарунків, вартість яких в окремих випадках сягає мільйонів доларів. Це розкішні яхти, автомобілі, дорога зброя та прикраси. Такого більше не буде", – заявив Ющенко, коментуючи указ.

Передбачено засіб громадського осуду стосовно корупціонерів та хабарників.

Списки чиновників, яких притягнуто до відповідальності за корупційну діяльність, зловживання владою, казнокрадство, перевищення службових повноважень, будуть оприлюднюватися у засобах масової інформації.

Також Ющенко пропонуватиме ухвалити закон для декларування доходів, майна та витрат вищих посадових осіб і держслужбовців від президента до губернаторів.

Сьогодні така процедура не є обов’язковою для вищих посадових осіб, а декларування витрат взагалі не передбачене, зазначає сайт Ющенка.

Читайте також:

Ющенко-президент створить наркоми. Проти корупції

Ющенко сказав, який буде його перший указ після відставки Януковича

Ющенко поверне людям заощадження з кишені Пінчука і Ахметова?

Ющенко обіцяє раніше відпустити додому призваних у армію

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування