Ющенко замість спілкування з Кисельовим обмежиться відеокасетою

Четвер, 14 жовтня 2004, 18:18
Віктор Ющенко просить канал ICTV надати йому 90 хвилин часу для спростування недостовірної інформації щодо його отруєння у програмах "Подробно с Дмитрием Киселевым".

Про це йдеться у листі Ющенка гендиректору ICTV Олександру Богуцькому, про який повідомляє сайт лідера "Нашої України" http://www.yuschenko.com.ua/ukr/present/News/1285/}.

Ющенко зазначає, що 3, 10 та 12 жовтня ICTV транслювала програму "Подробно с Дмитрием Киселевым".

За словами Ющенка, в цих ефірах було видно "неозброєним оком запрограмованість ведучого дискредитувати мене як кандидата на пост президента України".

Ющенко вказує на "нехитрі витівки чорного PR" у цих програмах: "відверта підтасовка фактів, некоректні запитання, заміна фактажу власними висновками та недотримання принципів повноти і об'єктивності викладення інформації".

Ющенко цитує закон про вибори, який зобов'язує ЗМІ спростовувати інформацію, кваліфіковану кандидатом як недостовірну, шляхом надання такого ж ефірного часу - без додатків, коментарів та скорочень.

"Отже, шановний добродію, Закон пішов шляхом наділення мене як кандидата на пост президента України функцією визначати недостовірність поширеної про мене інформації", - пише Ющенко Богуцькому.

Ющенко сказав, що вважає недостовірною "всю поширену російським ведучим каналу ICTV інформацію".

"Маю при цьому на увазі не лише інформацію, що була вербалізована безпосередньо паном Кисельовим, але й ту, що була поширена його гостями, і яку він спрямовував, форматував та відбирав на власний розсуд", - зазначає Ющенко.

Саме тому Ющенко просить ефірний час, еквівалентний тому, протягом якого транслювались три передачі "Подробно с Дмитрием Киселевым".

При цьому Ющенко просить "дотримуватись вимог законодавства" та запланувати випуск його виступів в ефірі на 17, 18 і 20 жовтня 2004 року.

Однак, за словами Ющенка, сам він на ефір не прийде:

"Враховуючи той факт, що через хворобу я маю багато зобов'язань, та не маючи бажання спілкуватись з людиною, яка із таким натхненням порпалась у брудній білизні вигадок і підтасовок, вважаю за потрібне спростування здійснити шляхом показу підготованих моїм виборчим штабом відеороликів".

Ющенко наголошує, що представлені матеріали "цензуруванню" та запереченню щодо їх випуску в ефірі не підлягають.

Зазначені відеоролики мають бути надані ICTV до 24 години 14 жовтня 2004 року під розписку.

"Сподіваюсь, що в керованому Вами офісі налагоджена відповідна робоча дисципліна, тому надані мною матеріали надійно гарантовані від зникнення і псування", - наголошує Ющенко.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування