Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні краще, ніж у Гондурасі, але гірше, ніж в Росії

Четвер, 14 жовтня 2004, 18:19
Рівень конкурентноздатності України в сучасному світі продовжує падати через високий рівень корумпованості українських чиновників.

Такий висновок можна зробити з щорічної доповіді Всесвітнього економічного форуму, присвяченого конкурентноздатності країн світу.

"Глобальна доповідь про конкуренцію за 2004-2005 роки" розповсюджена у Женеві експертами Всесвітнього економічного форуму.

З 104 країн, розглянутих у доповіді, Україна посіла 86 місце в рейтингу конкурентноздатності, виявившись між Венесуелою (85) і Малаві (87).

Рік назад експерти поставили Україну на 84 місце (тоді в дослідженні брали участь 102 держави світу).

Експерти відзначають, що Україна поліпшила свої позиції в дослідженні з бізнес-конкурентноздатності, посівши цього року 69 місце.

Між тим, як повідомляє News.ru з посиланням на The Moscow Times, Україна виявилася третьою з кінця за рівнем впливу на компанії дій корумпованих чиновників.

В частині боротьби з відмиванням грошей Україна займає передостаннє перед Росією і після Парагваю місце.

Другий рік підряд незмінною залишається трійка лідерів - Фінляндія, США і Швеція. Останні місця займають Бангладеш, Ангола, Чад. Росія стала 70-ю. (Гондурас посів 97 позицію.)

Дослідження базується на опитуванні більше 8700 великих бізнесменів світу й оцінює основні складові конкурентного середовища у країнах світу.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування