Гавриш хоче політреформу до 2 туру. "Донецькі" погрожують

Четвер, 14 жовтня 2004, 19:19
Координатор більшості Степан Гавриш вважає, що у Верховної Ради ще є шанси внести зміни до Конституції до другого туру президентських виборів.

Про це він заявив журналістам у четвер, коментуючи рішення Конституційного суду, який визнав відповідним Основному закону законопроект 4180 з політреформи.

Гавриш підкреслив, що команда прем'єра Януковича в цілому налаштована прагматично на проведення політичної реформи.

"Сподіваюся, що наші союзники - комуністи і соціалісти - мають таку ж прагматичну і тверду позицію, але цього недостатньо, щоб досягти національного консенсусу", - сказав Гавриш.

"Було б важливим, щоб до цього приєдналися і представники політичної команди Віктора Ющенка - блоку "Наша Україна", - відзначив він.

Тим часом лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова також підтримала проведення політреформи до виборів.

На її думку, реформа "дасть стабілізувати політичну систему України і створити надійні механізми балансів і противаг наміру будь-якої політичної сили перетягнути на себе ковдру влади".

У випадку ж непідтримки законопроекту, прогнозує Богатирьова, "гостро постане питання демонтажу тієї політико-правової схеми, яку Верховна Рада почала вибудовувати в межах політреформи".

Зокрема, на її думку, можливе скасування закону про вибори депутатів усіх рівнів за партійними списками.

"Адже з боку більшості це був компроміс, і ми очікували від опозиції позитивного голосування за внесення змін в Основний закон", - нагадує депутат.

Читайте також:

КС не згодний із фракціями Ющенка-Тимошенко про табу на проект 4180

Шуфрич: шанс політреформи втатили. Мороз підозрює, що була комбінація

КС ДОЗВОЛИВ ГОЛОСУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування