Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина зіпсує шанси України стати нареченою в Брюселі

Четвер, 14 жовтня 2004, 19:53
Депутат німецького Бундестагу Манфред Грунд вважає, що початок переговорів Туреччини про вступ до ЄC негативно вплине на перспективи України в цій організації.

Про це Грунд заявив в інтерв’ю радіо "Німецька хвиля" в середу.

"Україна тільки програє, оскільки ЄС спочатку буде адміністративно прив'язаний до переговорів про вступ Туреччини до ЄС. В разі приєднання Туреччини економічні можливості ЄС будуть вичерпані на довгі роки", - сказав депутат.

"Так, що не можна буде навіть думати про те, щоб прийняти ще якусь країну до ЄС", - пояснив він.

Він також додав, що наслідки вступу Туреччини та "перетравлення членства десяти країн, які нещодавно приєдналися до ЄС, будуть настільки тяжкими, що всі просто втратять будь-яке бажання стосовно подальшого розширення Європейського союзу".

Грунд також сказав, що для того, щоб Україна мала своє потужне лобі в країнах ЄС, яке, наприклад, в Німеччині має Туреччина, потрібні "хороші новини з України".

"Чимало інцидентів, що трапилася в Україні, турбують нас. Це і ситуація навколо виборів міського голови в Мукачевому і підозра про можливу спробу отруїти Віктора Ющенка", - сказав німецький депутат.

"Можна сказати, що в Україні нині спостерігаються тенденції, які нагадують Білорусь. Але водночас я не став би порівнювати ці дві країни".

"В Україні є ціла низка кандидатів. Виборці мають вибір, навіть незважаючи на всі перешкоди з боку державних засобів масової інформації, які однобічно висвітлюють події. На мою думку, такого вибору не має ані Білорусь, ані Росія", - пояснив Грунд.

"Україна заради самої себе повинна втілити в життя демократичні реформи, для того щоб потім, як красива наречена, могла вимагати членства в ЄС і пояснення від європейців, чому вони не хочуть мати в своїх лавах одну з найбільш європейських країн на континенті", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування