Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ПЕРЕГЛЯНУТЬ ВІДНОСИНИ З ВИННИМИ У ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ

Четвер, 14 жовтня 2004, 20:21
США закликають владу України "негайно покласти край порушенню демократичних норм" у передвиборчій кампанії, дозволити українцям вільно вибирати і ретельно дотримуватися міжнародних стандартів при підрахунку голосів на виборах.

Про це говориться в різкій за тональністю спеціальній заяві для преси з приводу українських виборів, поширеній від імені спікера Держдепартаменту США Ричарда Баучера.

"Ми глибоко розчаровані, що кампанія до нинішнього моменту не відповідає міжнародним стандартам", - говориться в заяві Держдепа.

"Розгін опозиційних мітингів, затикання рота незалежним медіа, використання "адміністративного ресурсу" й інші серйозні порушення викликають сумнів у прихильності української влади до їх демократичних зобов'язань", - говориться в тексті заяви.

США не відмовляються від своєї підтримки євро-атлантичних прагнень України.

Однак, підкреслюється в заяві, якщо вибори не будуть відповідати міжнародним стандартам, "було б нереалістично очікувати виконання цих прагнень".

США готові до співробітництва з "будь-яким кандидатом, який переможе на вільних і справедливих виборах".

Разом з тим, Вашингтон буде "змушений переглянути відносини з тими, хто має відношення до обману і маніпуляцій" під час виборів.

Крім того, США закликають українську владу забезпечити спостерігачам, як міжнародним так і місцевим, повний доступ до виборчого процесу.

У заяві Баучер називає президентські вибори-2004 "найважливішою подією в Україні з часу здобуття незалежності".

"Від того, як пройде кампанія, голосування і підрахунок голосів, будуть залежати демократичні повноваження наступного президента України", - вважають у Вашингтоні.

Від того, як пройдуть ці вибори, заявляє Баучер, у значній мірі буде залежати і стратегічний курс України на найближче десятиліття.

На думку офіційного Вашингтона, ці вибори дають Україні можливість прискорити свій розвиток як безпечної, незалежної, демократичної і процвітаючої держави, інтегрованої в Європейські і Євро-Атлантичні інституції, яка поважає права людини і верховенство права, підтримує взаємовигідні відносини зі своїми сусідами, допомагає зміцнювати мир і міжнародну безпеку.

"Ми закликаємо українців скористатися з можливостей, наданих виборами для зміцнення свого гідного становища в співтоваристві демократичних націй", - заявив Держдеп США.

"Українці заслуговують на вільний вибір і повагу свого вибору", - говориться в заяві Держдепартаменту США.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування