Сівкович підозрює, що "Рудольфінерхауз" помилилася в першу ніч лікування Ющенка

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 10:40
Глава парламентської комісії з отруєння Віктора Ющенка заявляє, що в нього немає матеріалів, що підтверджують версію отруєння кандидата.

Про це він розповів під час прямої лінії в редакції газети "Факти"

Він повідомив, що в парламентську комісію від дня оголошення її доповіді 7 жовтня не надійшли додаткові відомості.

"Ксерокопії аналізів, які передані, не повні, але ми і їх проаналізували. Дві експертні групи - Мінздраву й та, яку створив я, - дали сьогодні, у середу, свої висновки, які лише підтверджують озвучену раніше думку комісії", - відзначив глава комісії.

"Повторю: ніяких підстав стверджувати, що була спроба навмисного отруєння Віктора Андрійовича, немає!", - сказав Сівкович.

Він також повідомив, що після доповіді довго спілкувався з Ющенком телефоном, у той же час підкресливши, що Ющенко не відповів на письмові запити комісії.

Як відомо, Ющенко в цю середу пообіцяв передати комісії всі документи про хворобу, результати експертизи, коли вони будуть отримані. У той же час, у день доповіді комісія одержала матеріали із клініки "Рудольфінерхауз", але відмовилася перенести доповідь до їхнього вивчення.

Щодо ендотоксинів, біологічної зброї й інших версій, які почали з'являтися останнім часом, Сівкович заявив, що відправив "всі можливі в подібних випадках запити, звернувся до великої кількості фахівців".

"Про ендотоксини перший почав говорити Микола Поліщук - член "Нашої України" і член слідчої комісії. Але ніяких підтверджень версії про застосування ендотоксинів на сьогоднішній день немає, крім того, що він, доктор наук і лікар Поліщук, не виключає їхнього використання. Немає підтверджень цьому й у клініці, де лікувався Ющенко", - сказав Сівкович.

"На підставі даних, що були в них, лікарі припускають, що Ющенко переніс панкреатит, який отримав досить гостру форму через те, що чотири дні (з 6 по 10 вересня) він не лікувався. В Україні Ющенко відмовлявся від стаціонару", - розповів Сівкович.

"Панкреатит спровокував загострення хронічних хвороб Віктора Андрійовича, яких у нього, судячи з картки, досить багато. У тому числі й герпес, вірус, що є в кожної людини. Якщо виходити з медичної картки Ющенка, подібні ситуації, але в менш важкій формі, у нього були", - додав він.

Відносно болю у спині, Сівкович заявив, що має у своєму розпорядженні дані, що цей біль Ющенко відчув ще 4 вересня. "Крім цього, у Ющенка з 97-го року були певні проблеми зі спиною, він переніс операцію", - додав він.

"Відповідно до висновку австрійської клініки й судячи з висловлень президента клініки "Рудольфіннерхауз", біль у спині могла бути спровокована тим же гострим панкреатитом, про яке вони говорили. Це їхні слова - не мої. У чому атиповість болю в області спини не пояснює ніхто", - сказав Сівкович.

Із приводу зовнішнього вигляду Ющенка, за словами Сівковича, на сьогоднішній день є кілька припущень медиків з України, США й Австрії.

"Запалення вуха спровокувало однобічний параліч лицевих нервів - парез. Зв'язок між цими захворюваннями (отит ускладнився парезом) підтвердив на прес-конференції австрійський невролог", - сказав Сівкович.

Він також повідомив, що за власною ініціативою створив ще одну експертну групу - з дерматологів, косметологів й окремо невропатологів.

Сівкович знову скептично відгукнувся про клініку "Рудольфінерхауз".

Він засумнівався в об'єктивності висновку доктора Корпана, пославшись на "давні його відносини з багатьма з оточення Ющенка".

Він також припустив можливість того, що "у перший день, вірніше в першу ніч перебування Ющенка в "Рудольфіннерхауз", були, можливо, допущені якісь помилки в лікуванні Ющенка".

"Або були допущені юридичні зачіпки для українських адвокатів. А захисники клініки зрозуміли, як ці зачіпки можуть бути обіграні проти їхнього клієнта, лікарні зі світовим ім'ям", - додав Сівкович.

За його словами, можливо, у цьому причина розбіжностей у заявах докторів Цимпфера й Віке.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування