Ющенка будуть посилено охороняти від харківських провокаторів

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 11:13
Штаб кандидата у президенти, лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка не виключає можливих провокацій у ході зустрічі з виборцями в Харкові у п'ятницю.

Як заявила в інтерв'ю журналістам прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко в п'ятницю в Києві, тур коаліції "Сила народу" по Харківській області почався в четвер, і в цей же день молоді люди "бандитської зовнішності" "просто нападали на представників коаліції "Сила народу", кидаючи в них яйця і навіть камені.

"Ми не виключаємо, що можуть бути провокації. Тому керівництво коаліції "Сила народу" серйозно посилює заходи безпеки сьогодні", - заявила Геращенко, додавши:

"Ми будемо жадати від представників правоохоронних органів, щоб вони виконували свої прямі зобов'язання, щоб вони забезпечили право харків'ян на вільні збори, щоб цей мітинг пройшов мирно, без провокацій".

Крім того, за її словами, у Харкові штаб Ющенка "знову став свідком порушення виборчого законодавства", оскільки, незважаючи на всі переговори з усіма телеканалами, кандидатові у президенти не було надано телеефір ні в прямому ефірі, ні в запису на жодному харківському телеканалі.

Геращенко відзначила, що штаб Ющенка вимагав надання ефіру "за законом із проплатою виборчого фонду", але, незважаючи на це, жоден місцевий телеканал не погодився на надання телеефіру, на відміну від надання його кандидату у президенти Віктору Януковичу, який виступав кілька днів тому на харківському телебаченні.

У той же час представники міліції заявляють, що готові зустрітися з представниками штабу Ющенка і спільно обговорити заходи для недопущення будь-яких провокацій під час туру Ющенка в Харківській області.

Про це повідомили в п'ятницю у Департаменті по зв'язках із громадськістю МВС, коментуючи заяву штабу кандидата про можливості провокацій у ході зустрічі виборців Харківської області з Ющенком.

Посилаючись на слова начальника Департаменту громадської безпеки МВС Олександра Савченка, представник прес-служби відзначив, що "як і завжди, у подібних ситуаціях міліція буде зустрічатися з організаторами заходу, розмовляти з ними, а потім спільно виробляти план дій по недопущенню будь-яких інцидентів".

Співрозмовник агентства підкреслив важливість погодженості дій, як міліції, так і самого штабу Ющенка, додавши при цьому, що необхідно також вивчити причини таких заяв з боку штабу кандидата.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування