Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація президента думає, що заява Держдепу США шкодить

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 15:24
Адміністрація президента уважно ставиться до думки Держдепартаменту США щодо критики виборів в Україні, але вважає такі дії неадекватними.

"Будь-які спроби односторонньо впливати на виборчий процес в Україні, від кого б вони не надходили, є політично невмотивованими і жодним чином не сприяють створення умов для виборчих процесів", - зачитав заяву адміністрації президента Василь Базів, заступник глави АП.

Як відомо, у четвер Держдеп США різко розкритикував хід виборчої кампанії в Україні і пригрозив переглянути відносини з тими, хто буде фальсифікувати вибори.

У свою чергу Базів прокоментував на брифінгу, що влада в Україні "уважно ставиться" до таких заяв і "робить все можливе, щоб вибори президента відбулися відповідно до закону та міжнародних стандартів".

Він навів приклад, що Кучма звернувся до керівників недержавних телеканалів, аби вони гарантували рівні умови для всіх кандидатів.

"Не думаю, що є серйозні аргументи, коли висловлюються застереження щодо стану ЗМІ на виборах. На всіх каналах ідуть реклами різних кандидатів", - додав він.

Базів навів слова одного із американських політологів, що вибори в Україні "є другими за важливістю у світі в 2004 році" (після виборів президента США).

Ця заява, за його словами, свідчить про місце України у світі та про "безпрецедентну відкритість" влади.

Водночас Базів зазначив, що на виборах відчувається "синдром страху" програти. "Треба перемогти на виборах законно, гідно, з великим відривом. А тим, хто програв – програти гідно".

"Влада не має наміру вдаватися до неправових дій, але використає всі повноваження, якщо до цього вдастся хтось із учасників виборів".

"У влади є достатньо повноважень, щоб повернути вибори у правове поле", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте також:

США ПЕРЕГЛЯНУТЬ ВІДНОСИНИ З ВИННИМИ У ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування