Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма розуміє, що Янукович не візьме планку 50% від усіх голосів?

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 16:23
Президент України Леонід Кучма має намір ветувати закон, відповідно до якого майбутньому президентові необхідно набрати в другому турі більш 50% голосів виборців, якщо Верховна Рада ухвалить такий закон.

"Якщо навіть парламент ухвалить такий закон, я накладу на нього вето", - сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю в Міжнародному дитячому центрі "Артек" у Криму.

На думку президента, якби це питання виникло 3-5 років тому, "то, певно, воно б було цілком закономірним". "Сьогодні ставити його абсолютно не доцільно. Не можна знову у виборчу кампанію вносити такі елементи, які користі не принесуть, а просто додаткової напруги президентській гонці додадуть", - сказав Кучма.

Як повідомлялося, у парламенті 11 жовтня зареєстровано законопроект про внесення змін у закон про вибори президента України, що стосується встановлення результатів виборів.

Зокрема, відповідно до законопроекту, обраним президентом при повторному голосуванні вважається кандидат, що за підсумками повторного голосування одержав більше 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні – тобто більше, ніж голоси опонента і голоси "проти всіх".

У чинному законі вказується, що якщо в бюлетень для повторного голосування були внесені дві кандидатури, обраним президентом за підсумками повторного голосування вважається кандидат, який за підсумками повторного голосування одержав більше, ніж опонент.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Нову планку для виборів вигадали ті, хто не хоче ні Ющенка, ні Януковича

Ющенку ускладнять перемогу на виборах за рахунок "проти всіх"?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування