Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко та Янукович дебатуватимуть одночасно на трьох каналах?

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 18:01
Телеканали ICTV, "5 канал" та "Тоніс" погодилися організувати спільні теледебати до другого туру виборів президента України.

Меморандум про співпрацю підписали керівники каналів ICTV Олександр Богуцький, "5 каналу" Владислав Лясовський та "Тонісу" Віталій Докаленко, повідомляє "Телекритика".

Від імені громадських організацій – виконавчий директор МГО "Інтерньюз-Україна" Костянтин Квурт та координатор Коаліції громадських організацій "Свобода вибору" Владислав Каськів.

Планується, що дебати пройдуть у прямому ефірі між першим та другим туром виборів президента.

Підписанти зобов’язалися провести ці дебати на засадах неупередженого ставлення до кандидатів та з дотриманням високих професійних стандартів.

"Ми зобов'язуємося докласти уcix зусиль, щоб формат дебатів став результатом згоди поміж усіма учасниками проекту та кандидатами, що братимуть участь у дебатах, - йдеться у тексті документу.

Цей меморандум став також офіційною пропозицією до кандидатів на посаду президента України дати згоду на участь у таких дебатах.

Поки що організатори не мають офіційної згоди Ющенка і Януковича щодо участі у цьому проекті, однак штаби кандидатів підтвердили свою зацікавленість в участі в ньому, розповів Квурт.

У той же час Квурт говорить, що сам факт підписання меморандуму означає здатність і бажання українських телеканалів піднятися над корпоративними інтересами і слугувати своїй суспільній меті – інформувати громадськість про програми кандидатів у президенти України.

"Це означає, що українські медіа попри складну ситуацію і попри певні завдання можуть згуртуватися навколо якихось проектів, формат яких передбачає вільний обмін думками", - зауважив він.

"Ми би вітали, якби Перший національний теж прийшов на незалежний майданчик і так само транслював ці дебати на всю країну".

"Ми запрошуємо усіх у відкритому режимі. Якщо говорити про концентрацію зусиль, то плануємо переговори із ТРК "Україна" та провідними регіональними каналами", - заявив Квурт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування