Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна шукає спецінститут, який з'ясує, чи отруїли Ющенка

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 19:29
Представництво України при ООН у Женеві звернулося до Всесвітньої організації охорони здоров'я дати інформацію про спецінститути, які могли б надати експертну допомогу в розслідуванні обставин захворювання Віктора Ющенка.

Про це в п'ятницю повідомив начальник прес-служби МЗС країни Маркіян Лубківський.

За його словами, МЗС направило запит у зв'язку з дорученням президента Кучми щодо встановлення об'єктивних обставин у питанні здоров'я Ющенка.

Як відзначив Лубківський, МЗС сприяє в цьому питанні Генпрокуратурі України з моменту відкриття нею кримінальної справи у підозрі в отруєнні Ющенка.

МЗС звернувся до австрійських структур із проханням надати допомогу в одержанні документів і сприяти проведенню зустрічі представників України з лікарями Ющенка.

Відповідно до положень Європейської конвенції про взаємну допомогу в кримінальних справах австрійській стороні був також переданий запит Генпрокуратури України про надання правової оцінки в даній кримінальній справі.

"Ми одержали ноту МЗС Австрії, у якій повідомлялося, що відповідний запит перебуває на розгляді Земельного суду Відня", - сказав Лубківський.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування