Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розказав ЄС як просив Пінчука і Медведчука бути чесними

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 19:38
В Україні робиться усе для забезпечення вільних і прозорих виборів президента, заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович у ході зустрічі з іноземними послами в Києві в п'ятницю.

Наразі, за словами прем'єр-міністра, українське керівництво зосереджує свої зусилля на тім, щоб вибори в Україні пройшли в "відкритій і чесній атмосфері".

При цьому він підкреслив, що буде забезпечене верховенство права і демократичних принципів.

"Насамперед, мова йде про рівне і неупереджене висвітлення в ЗМІ діяльності усіх без винятку кандидатів на посаду президента України", - підкреслив Янукович.

За його словами, чинний президент України і він сам, як кандидат, який хотів би виграти, але виграти в чесній боротьбі, неодноразово зверталися до власників ЗМІ з проханням надати всім учасникам президентських виборів рівні можливості. При цьому рівні можливості використання державних ЗМІ жорстко регулюються законом.

Янукович також підкреслив, що в Україні створюються сприятливі умови для роботи міжнародних спостерігачів, у тому числі від держав-членів ЄС і Ради Європи. "Вони вже працюють в Україні. Жодних скарг від них не надходило", - сказав він.

За словами Януковича, представники західних країн підкреслюють, що розвиток відносин євроатлантичного співтовариства з Україною буде залежати від результатів виборів президента України.

"Розуміючи їх стурбованість, я сподіваюся на стовідсоткову об'єктивність оцінки ситуації", - сказав Янукович.

Прем'єр-міністр також відзначив, що певні політичні сили України намагаються перетворити роботу спостерігачів в інструмент тиску на виборців.

"Вони намагаються перетворити її на контроль якоїсь вищої інстанції, більш компетентної, ніж Центральна виборча комісія. Упевнений, ви зі мною погодитеся - це неприпустимо. На спостерігачах лежить подвійна відповідальність. Їхня оцінка виборчого процесу в Україні має бути неупередженою й об'єктивною", - підкреслив Янукович.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування