Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"БЕРКУТ" ВЗЯВ ШТУРМОМ "ПОРУ". СДПУ(О)ШНИКИ – ГАЗЕТУ "ВВ"

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 22:14
У Києві підрозділ "Беркут" захопив офіс громадянської акції "Пора" і затримав кількох її активістів.

За інформацією "Української правди", увечері в п'ятницю беркутівці разом із людиною в цивільному силою проникли до офісу "Пори" на Подолі (вул. Почайнинська, 35).

Двері до підвального приміщення, орендованого "Порою", відкрив начальник жеку начебто у пошуку причин відсутності світла в будинку.

Озброєні автоматами "беркутівці" пояснили, що шукають вибухівку, однак не знайшли її.

Після цього вони схопили трьох активістів "Пори" Едуарда Леонова, Костянтина Полякова і Сергія Сальникова, яких вивезли у напрямку центру, однак потім висадили з машини.

Обшук у офісі та затримання людей силами "беркуту" відбувався без будь-яких документів.

Водночас у ефірі "5 каналу" о 22 годині було повідомлено, що заступник київської міліції повідомив журналістам про знахідку в офісі "Пори" вибухівки.

Загалом до офісу "Пори" прибуло близько 10 джипів "беркуту".

"Пора" є опозиційною організацією, створеною за аналогією сербського "Отпору", яка об'єднує молодь і регулярно проводить акції протесту та перформанси проти чинної влади.

***

У цей же час у п'ятницю ввечері відбувся штурм офісу газети "Вечірні вісті", яка є близькою до Юлії Тимошенко.

Її соратник депутат Олександр Турчинов заявив "5 каналу", що до редакції газети прибули "озброєні люди разом із депутатами від СДПУ(о) і Регіонів України", які, не пред'являючи документів, намагаються потрапити у приміщення.

"Відбувається зачистка видання, яке говорить правду", - сказав Турчинов. "Що вони шукають вночі у редакції? Я не виключаю, що вони хочуть знищити техніку, підкинути провокативні речі", - додав Турчинов.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування