Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пору" зачистили через віче Ющенка. З Криму за $100 відправлять провокаторів

Субота, 16 жовтня 2004, 14:40
Опломбування "Беркутом" офісу кампанії "Пора" є намаганням зірвати Студентське Віче на підтримку Віктора Ющенка, яке має відбутися в суботу.

Таку думку висловив депутат –нашоукраїнець Тарас Стецьків, який перебував у п'ятницю на місці події, повідомляє прес-служба штабу Ющенка

Народний депутат припускає, що такими діями влада свідомо намагається показати діяльність "Пори" як деструктивної сили та посіяти серед населення паніку й страх. "Штаб Віктора Ющенка за проведення мирних акцій та забезпечення громадського контролю під час виборів", - наголосив Стецьків.

Він повідомив, що інцидент знято на відео. Народні депутати звернулися до керівних органів СБУ та Генпрокуратури з вимогою розібратися в ситуації та дати правову оцінку.

Як відомо, у ніч з 15 на 16 жовтня правоохоронці опломбували та взяли під охорону приміщення міської студентської організації "Пора", заявивши, що нібито там знайдено вибухівку.

В той же час, як повідомляє штаб Ющенка, по всій Україні органи влади, міліція та адміністрація вузів створюють перешкоди для виїзду до Києва учасників Усеукраїнського студентського Віча.

Так у Вінниці, в ніч на суботу міліція та представники адміністрації вузів увірвалися в вінницькі гуртожитки, перешкоджаючи виходу студентів з гуртожитків та їх виїзду нічними й ранковими електричками до Києва. Частина делегатів добирається малими групами. До Києва прибуло вже понад 2/3 делегації.

На Волині працівникам ДАІ наказано не випускати автобуси за межі області, а у Дніпропетровську ректор Гірничого університету (довірена особа Віктора Януковича) викликав до себе студентів і погрожував їм.

В університетах Закарпатської області збирають старост груп і заявляють, що у студентів будуть проблеми, якщо вони не припинять активну громадську діяльність.

А в Бердянську Запорізької області міліція зняла номери із замовленого автобуса, заборонила водію виїжджати за місто. 50 студентів замість цього автобусу взяли квитки на потяг. Міліція тепер телефонує батькам і вимагає, щоб студенти вийшли в Дніпропетровську, інакше їх знімуть із потяга.

У Криму напередодні Віча в Криму штаби Януковича набирали в гуртожитках студентів, яким за 100 доларів пропонували протидіяти "Студентській хвилі". В той же час у Луганську формується велика група кримінальних елементів, яку везуть до Києва, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

У Полтаві ДАІ перешкоджає виїзду, погрожує відібрати ліцензії у всіх, хто виїде з міста зі студентами в бік Києва. Студентів викликали й залякували у вузах. Призначено суботники. Проте більшість учасників поїхала. Вночі під час перевірки міліцією в Лубнах проколото колеса автобуса.

У Києві, за даними прес-служби, на нараді у міністра освіти Кременя ректорам наказано призначити на суботу у вузах Києва пари або консультації і контролювати відвідування, а також "провести роботу" з активістами.

Попри тиск і перешкоди за даними "Студентської хвилі" більшість студентів прибуло до Києва. Зараз із помаранчевими прапорами вони йдуть вулицями Києва і скандують "Ющенко! Ющенко!". Віче має розпочатися о 16 годині на Контрактовій площі.

Читайте також:

У "Порі" собака знайшов вибухівку. Достатню підірвати два суди

"БЕРКУТ" ВЗЯВ ШТУРМОМ "ПОРУ". СДПУ(О)ШНИКИ – ГАЗЕТУ "ВВ"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування