ГЕНПРОКУРАТУРА ПРИШИЛА "ПОРІ" СТАТТЮ ТЕРОРИЗМ

Субота, 16 жовтня 2004, 19:43
Проти активістів громадської кампанії "ПОРА" порушено кримінальну справу за статтею "тероризм" та "дестабілізація ситуації в країні".

Про це повідомила у суботу прес-служба Генпрокуратури України

В повідомленні вказується, що 15 жовтня 2004 року приблизно о 19.50 за телефоном "02" до міліції надійшло повідомлення про те, що до підвального приміщення житлового будинку №35 по вулиці Почайнинській "групою невідомих занесено валізи, у яких можливо знаходиться вибухівка".

Прес-служба зазначає, що прибувши на місце пригоди, наряд міліції виявив, що підвал згаданого будинку використовується у якості офісу, а особи, що перебували в ньому, відмовилися відчинити двері працівникам міліції, мотивуючи це відсутністю керівництва.

Працівниками вибухотехнічної служби міліції у присутності мера Омельченка, народних депутатів України Горбаня, Ларіна, Сташевського, Павленка, Жовтяка, Стецьківа та першого заступника прокурора міста Києва було проведено огляд приміщення офісу.

"У ході огляду в одній з кімнат вилучено приховані у смітті бойову гранату Ф-1 та саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з 2,4 кг. тротилу, 2 електродетонатори, таймери, елементи живлення та 56 цвяхів", говориться в повідомленні.

"Окрім того, в офісі виявлено близько 3 тон друкованої продукції, спрямованої проти чинної влади та кандидата в президенти Януковича, а також аналогічного змісту листівки громадянської кампанії "ПОРА", - зазначає прес-служба.

Як відомо, депутат Стецьків заявив, що жодної вибухівки під час огляду з депутатами не було виявлено. Її знайшли під час другого обшуку, коли всіх присутніх вигнали з приміщення.

Прокуратурою встановлено, що підвал орендовано під офіс приватним підприємством "Вестерн-Сервіс".

В офісі було виявлено директора згаданого підприємства, який є помічником-консультантом народного депутата України Білозір (Годунок), двох киян - студентів Києво-Могилянської академії (Яценко та Ящук) та трьох мешканців Львова (Пилипчик, Сидоренко та Танчик).

Усі згадані особи були затримані та доставлені до Подільського райуправління внутрішніх справ столиці.

Прокурором міста Києва порушено кримінальну справу за статтями 258 ч.4 та 260 ч.1 Кримінального кодексу України.

"Матеріали дослідчої перевірки достовірно свідчать про створення рядом осіб не передбачених законами України збройних формувань - терористичних груп, завданням яких є скоєння терористичних актів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні, в тому числі застосування вибухів, спроможних спричинити масову загибель людей, руйнування будівель, тощо", - говориться в повідомленні Генпрокуратури.

"Всупереч вимогам закону, вищезгадані особи, яких було доставлено до Подільського РУ за вчинення вищезгаданого злочину, були після проведення поверхового опитування безпідставно звільнені та в цей час від правоохоронних органів переховуються", -зазначає прес-служба.

За фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правоохоронних органів, "внаслідок якого було безпідставно звільнено підозрюваних у скоєнні злочину", Генпрокуратурою України порушено кримінальну справу.

"Українська правда"

Читайте також:

Міліція знайшла в "Пори" тротилові шашки, детонатори, цвяхи і Януковича

У "Порі" собака знайшов вибухівку. Здатну підірвати два суди

"БЕРКУТ" УЗЯВ ШТУРМОМ "ПОРУ". СДПУ(О)ШНИКИ – ГАЗЕТУ "ВВ"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування