Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче виявитися з обрізаними повноваженнями

Субота, 16 жовтня 2004, 21:21
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає недоцільним проводити голосування у Верховної Раду з політреформи до президентських виборів.

Про це він заявив журналістам після зустрічі з працівниками енергетичної галузі в ході робочої поїздки в Рівненську область у суботу.

За словами Януковича, у зв'язку з малим терміном, що залишився до виборів, "я, напевно, сильно не помилюся, якщо скажу, що цей тиждень буде використаний не для рішення якихось питань, які хвилюють сьогодні суспільство, а для використання трибуни (парламентської - ІФ) у політичних цілях".

За словами глави уряду, це він і раніше неодноразово спостерігав, а зараз політична напруга ще більш зросла.

Янукович додав, що вважає політреформу необхідною "не заради реформи, а заради відновлення в цілому сфери влади, щоб влада стала діючою, щоб вона могла виконувати те, що проголошує".

При цьому прем'єр відзначив, що реформа потрібна для більш тісного співробітництва уряду і парламенту, їхньої солідарної відповідальності перед суспільством, а також для того, щоб у президента України була можливість впливати на Верховну Раду, і якщо вона не працює - можливість її розпуску.

Янукович вказав на необхідність передачі певних повноважень у регіони, на розширення податкової бази місцевих бюджетів - щоб регіони були самодостатніми і могли самі вирішувати питання. Це "обов'язкова умова конституційної реформи, і ми над цим будемо працювати", пообіцяв прем'єр.

При цьому він не вказав терміни проведення політреформи, сказавши з цього приводу так: "Життя покаже".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування