ЮЩЕНКА ХОТІЛИ ПУСТИТИ ПІД БЕЙСБОЛЬНІ БІТИ. Скрипка вимагає зняти його з Януковича

Неділя, 17 жовтня 2004, 21:58
Спроби перешкодити проведенню мітингу в неділю в Луганську, як і аналогічні події в 2003 році в Донецьку, зроблені за вказівкою влади, вважає Віктор Ющенко.

"Це більше луганський варіант і донецький варіант, я цих хлопців не бачив на інших заходах", - сказав Ющенко журналістам після мітингу.

На його думку, "це те ж українці, та ж Україна, яких зробила влада". Ющенко відзначив, що, можливо, вони продалися за 30 гривень, тому що вже третій рік залишаються без роботи.

"І частину такої поведінки можна зрозуміти" - сказав він.

Коментуючи інцидент із його машиною, яку не пропустили до сцени, Ющенко підкреслив, що його маршрут був узгоджений з Державною службою охорони, але його автомобіль зупинили за 200 метрів до площі.

"Нас орієнтували на інший бік площі, де, як потім з'ясувалося, стояли хлопці з бітами, щоб зробити одну з версій гарячого прийому", - підкреслив Ющенко.

За словами Ющенка, майор, який не пропускав колону, на вимогу народних депутатів пред'явити документи ховав обличчя. Так само реагували й інші міліціонери: вони опускали голови, відверталися і просто тікали.

"Це не офіцери, - сказав Ющенко. - Це глухонімі люди у формі".

За словами депутата Євгена Червоненка, який був у одному із автомобілів колони, міліціонери не виконували наказів офіцерів держохорони, що супроводжували Юшенка, хоча зобов'язані були це робити.

"Є інструкція - коли змінюється маршрут, міліця має підчинятися працівникам держохорони", - сказав депутат.

Червоненко також звернувся до офіцерів міліції, закликавши їх "розправити плечі й не падати від страху перед пострілом. Бо коли ви впадете, а пострілу не буде, вам буде дуже соромно підніматися", - сказав він, повідомляє сайт Ющенка.

Лідер групи "ВВ" Олег Скрипка перед початком виступу, який почався після мітингу, попросив прихильників Януковича під сценою опустити свої плакати, відзначивши, що плакат "Вибір 2004. Любимо "ВВ". Любимо Океан Ельзи". Віримо Януковичу", порушує авторські і громадянські права групи.

Ті, до кого було звернено ці слова, залишилися перед сценою з піднятими плакатами, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також:

ЮЩЕНКА НЕ ПУСТИЛИ ДО СЦЕНИ. ЙОМУ ЗАВАЖАЮТЬ ДУДКАМИ

На концерті за Ющенка Скрипка побажав "мєнтам" "вічний енурез"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування