Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє виправити помилку Ющенка. Повернути гнилі оселедці?

Понеділок, 18 жовтня 2004, 11:29
Кабінет міністрів має намір відновити пільги військовослужбовцям та їх родинам, які раніше були скасовані.

Про це заявив прем'єр Віктор Янукович у ході робочої поїздки в Чернігівську область при відвіданні 169-го навчального центру Сухопутних військ у селищі Десна.

Виступаючи перед військовослужбовцями центру, Янукович відзначив, що його пріоритетом є військова реформа, модернізація Збройних сил і їх удосконалення.

Янукович також заявив, що його мета – сильна українська армія, здатна захистити державу.

При цьому він додав, що ще однією метою є позаблоковість України з могутньою власною системою безпеки, а також могутній військово-промисловий комплекс.

Прем'єр-міністр також повідомив, що виступає за істотне поліпшення життя військовослужбовців. "В Україні має зникнути поняття бездомний офіцер", - підкреслив Янукович.

При цьому він додав, що в поточному році збільшене фінансування армії на 20%, а в 2005 році передбачається його збільшення на 60%.

"Ми затвердили прогнозні показники витрат до 2015 року, які передбачають поступове реформування Збройних сил і підвищення соціального захисту військовослужбовців", - сказав прем'єр-міністр.

При цьому він додав, що армія - це не тільки техніка і зброя, але також і люди. "І ваш професіоналізм, і ваш бойовий дух будуть залежати від того, наскільки ви будете себе почувати захищеними", - додав він.

При цьому Янукович пообіцяв, що зробить усе, щоб створити умови для нормальної служби і життя військовослужбовців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Янукович відзначив, що раніше пільги для військовослужбовців і членів їхніх родин були безпідставно неконституційно скасовані в 2001 році тодішнім урядом.

Як відомо, уряд у 2001 очолював Віктор Ющенко. Теза про те, що він скасував пільги військовим, є центральною в кампанії по його дискредитації, яку проводить влада.

Сам Ющенко стверджує, що він тільки скасував продовольчий пайок для військових, замінивши адресною грошовою дотацією. За його словами, пайок платився "гнилими оселедцями", і на цьому наживалося військове керівництво. При цьому скасування продпайка було погоджено з міністром оборони.

Читайте також:

Ющенко – боротьба за золоту акцію. Замітки з передвиборчого туру



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...