Депутати не ускладнюватимуть життя майбутньому президенту. Поки що

Понеділок, 18 жовтня 2004, 12:53
Верховна Рада на цьому пленарному тижні не буде розглядати законопроект про внесення змін у закон про вибори президента.

Як повідомив журналістам депутат фракції "Наша Україна" Микола Поліщук, учасники погоджувальної наради лідерів депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту на засіданні в понеділок не підтримали пропозицію про внесення до порядку денного даного законопроекту.

Як повідомлялося, у парламенті 11 жовтня зареєстровано законопроект про внесення змін у закон про вибори президента України, що стосується встановлення результатів виборів.

Зокрема, відповідно до законопроекту, обраним президентом при повторному голосуванні вважається кандидат, який за підсумками повторного голосування одержав більше 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

У чинному законі вказується, що якщо в бюлетень для повторного голосування були внесені дві кандидатури, обраним президентом за підсумками повторного голосування вважається кандидат, що одержав більшу, ніж інший кандидат, кількість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.

Верховна Рада у вівторок також може ухвалити звернення до українському народу з приводу президентських виборів у країні.

У понеділок у ході погоджувальної наради лідерів депутатських груп і фракцій, комітетів парламенту у керівництва Верховної Ради спікер Володимир Литвин звернувся до депутатів із проханням розглянути питання про внесення до порядку денного на цей тиждень проекту постанови про звернення до українського народу з нагоди виборів.

Литвин повідомив, що в понеділок на засіданні тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу дотримання законодавства під час кампанії з виборів президента буде розглянуто проект цієї заяви і у випадку, якщо не буде заперечень, вона може бути винесена на голосування у вівторок.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Нову планку для виборів вигадали ті, хто не хоче ні Ющенка, ні Януковича

Ющенку ускладнять перемогу на виборах за рахунок "проти всіх"?

Kучма розуміє, що Янукович не візьме планку 50% від усіх голосів?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...