Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко обіцяє нові пенсії від Януковича. А поки дають гроші за "Вятку" і "Бірюсу"

Понеділок, 18 жовтня 2004, 16:20
Керівник виборчого штабу Януковича Сергій Тігіпко розповів, що в березні 2005 року відбудеться підвищення пенсій на 20 відсотків.

За його словами, підвищенню передуватиме повний перерахунок пенсій, який буде здійснено у лютому, передає прес-служба центрального штабу Януковича.

"При цьому підвищенні буде максимально враховано стаж тих людей, які працювали впродовж десятків років – вони отримуватимуть значно більше і одразу відчують розрив у перерахованих пенсіях", – наголосив Тігіпко.

Він також розповів, що нинішнє підвищення пенсій не було зрівнялівкою.

"Адже у вересні перерахунку пенсій не було – люди отримали адресну допомогу, яка й зменшила диференціацію. Зараз суттєвою є різниця між пенсією людини, яка не має робочого стажу, чия пенсія після доплати адресної допомоги становить 212 гривень, – і пенсіонера з робочим стажем, який отримує 284 гривні", - сказав він.

"Вважаю, що ми вчинили по-людськи, потурбувавшись і про тих громадян, які за різних життєвих обставин працювали менше", - додав Тігіпко, слова якого наводить штаб Януковича.

Він також розповів, що у 2004 році бюджет Пенсійного фонду становитиме 39 мільярдів грн - тоді як у 2003 році – 24,5 мільярди.

"Такі темпи абсолютно реальні, таке зростання є цілком економічно обґрунтованим. І такі ж гроші, як у вересні і жовтні, люди стабільно отримуватимуть у листопаді, грудні, січні, лютому. А на березень заплановане нове підвищення пенсий", – підбив підсумок Тігіпко.

Він також розповів, що урядом Януковича закладено в бюджет 2005 року 90 мільйонів гривень на виплату компенсацій власникам державних товарних облігацій 1990 року на придбання 4 найменувань товарів: мінітрактора, мотоцикла, холодильника "ЗІЛ" та відеомагнітофона.

"До нового року власникам цих облігацій не потрібно звертатись до відділень Ощадбанку. За умови ухвалення проекту бюджету, запропонованого урядом Януковича, упродовж 2005 року питання виплати компенсацій за цими чотирма облігаціями буде закрите стовідсотково", - пообіцяв Тігіпко.

За його словами, з 1 жовтня в усіх відділеннях Ощадбанку повним ходом тривають виплати власникам облігацій за шістьма видами товарів: пральної машини "Вятка"-автомат, холодильників "Мінськ" та "Бірюса", персонального комп'ютера, швейної машини "Зигзаг", кольорового телевізора та мікрохвильової печі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування