Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко написав проект указу, щоб перехопити ініціативу в Януковича

Понеділок, 18 жовтня 2004, 16:24
Віктор Ющенко, у разі перемоги на виборах, серед перших указів підпише документ про виведення військ із Іраку.

Проект указу презентував на брифінгу в Києві довірена особа Ющенка в загальнодержавному окрузі Микола Томенко.

Проект документу передбачає, що протягом двох тижнів МЗС та Міноборони мають внести новому президенту подання щодо відкликання військ із Іраку та план-графік їх виведення.

У проекті указу сказано, що війська виводяться, оскільки "головну роль у подальшому відновленні та підтриманні миру, безпеки та стабільності на території Іраку має відігравати новий законно обраний уряд".

Ще один указ, проект якого представив Томенко, називається "Про захист прав громадян на використання російської мови та мов інших національностей України".

Указ передбачає, що "в місцях компактного проживання громадян України російської чи інших національностей" чиновники повинні володіти мовами цих національностей і послуговуватися ними в спілкуванні з громадянами.

При цьому чиновники мають володіти і українською мовою.

Відповідні вимоги міститимуться у "професійно-кваліфікаційних характеристиках державних службовців".

Як відомо, нещодавно головний конкурент Ющенка Віктор Янукович пообіцяв надати російській мові статус державної в Україні, чим істотно підвищив свій рейтинг.

Третій проект указу Ющенка, представлений Томенком, стосується перетину кордону з Росією та Білорусією за внутрішніми паспортами України.

Як відомо, з 1 січня 2005 в'їзд на територію цих держав має відбуватися лише за закордонними паспортами.

У проекті указу Ющенка стоїть вимога МЗС у переговорах з Росією та Білорусією "виходити із необхідності" збреження українського паспорта для в'їзду до Росії та Білорусії.

Оприлюднення проектів указів Томенко пояснив тим, що "уже наступного дня після обрання президентом, Ющенко працюватиме за зрозумілою логікою".

Говорячи про передвиборчі плани Ющенка, Томенко повідомив, що у вівторок він працюватиме у Києві у Верховній Раді, у середу – в Маріуполі, у четвер – в Кривому Розі, у п'ятницю – в Дніпропетровську, у суботу – мітинг під ЦВК у Києві, а в неділю – акція в Севастополі.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...