Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин готується стати третейським суддею?

Понеділок, 18 жовтня 2004, 17:51
Верховна Рада планує закликати український народ 31 жовтня проголосувати свідомо, а Центвиборчком, кандидатів у президенти, органи влади і правоохоронців - забезпечити чесні і відкриті вибори.

Іноземних спостерігачів парламент має намір закликати до об'єктивності й відкритості у своїх оцінках.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин на прес-конференції у понеділок.

Говорячи про звернення до українського народу, яке має намір ухвалити парламент, Литвин сказав, що це звернення має йти "від позитива, а не від негатива". Рада планує в цьому документі підкреслити важливість нинішніх виборів.

Парламент також звернеться до ЦВК, кандидатів, органів влади і правоохоронців із пропозицією про необхідність зробити усе для організації виборів, щоб вони були "відкритими й прозорими", а також "забезпечити дотримання закону".

Крім того, парламентарі планують звернутися до іноземних спостерігачів, висловивши сподівання на те, що вони будуть об'єктивних і відкритими у своїх оцінках про хід передвиборчої кампанії і про сам процес голосування.

За словами українського спікера, у зверненні не йтиметься про якісь застереження. "Не потрібно самих себе лякати і не потрібно збурювати атмосферу в суспільстві", - сказав Литвин.

Литвин відзначив, що обстановка в сесійній залі парламенту до завершення виборів президента буде непростою.

"Я усвідомлюю те, що обстановка буде непроста в сесійній залі, зі зрозумілих причин і зрозумілих сценаріїв", - сказав він, відповідаючи на питання, чи зможе парламент допрацювати до завершення президентських виборів.

У той же час спікер підкреслив, що "буде так, як вирішить Верховна Рада, як мінімум 226 депутатів". "Я думаю, що сьогодні повинні бути усі зацікавлені, щоб Верховна Рада працювала", - додав він.

Як повідомлялося, ряд депутатів висловлюється за роботу до виборів президента 31 жовтня не в сесійній залі парламенту, а в комітетах, фракціях і групах.

Щодо обвинувачень "більшовиків", що Верховна Рада "перетворюється в політичну трибуну" для агітацій "за" чи "проти" кандидатів у президенти, Литвин відзначив, що не можна знати заздалегідь те, про що буде говорити народний депутат, а перервати його виступ означає "збурювати атмосферу в сесійному залі".

Він відзначив, право виступити "Наша Україна" використовувала 21 разів, "Регіони України" - 5 разів, КПУ - 24 рази, СДПУ(о) - 5 разів, "Трудова Україна" - 5 разів, СПУ - 8 разів, фракція аграріїв - 5 разів, фракція БЮТ - 12 разів, група "Союз" - 3 рази, депутатська група "Центр" - 2 рази, фракція НДП - ПППУ -2 рази.

За його словами, усі депутати мають можливість виступити, і "не потрібно лінуватися, а потрібно працювати, і не займатися пошуком винних".

Литвин вважає, що під час президентської виборчої кампанії парламент працює більш ефективно, ніж в аналогічний період минулого року.

Інтерфакс-Україна




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування