Сівкович не звітуватиме по Ющенку, бо Зінченко не передав листа

Понеділок, 18 жовтня 2004, 18:14
Голова слідчої комісії Верховної Ради з отруєння Віктора Ющенка Володимир Сівкович просить передати у розпорядження комісії документи та пояснення експертів із біологічної зброї.

Про це він повідомив журналістам після засідання ТСК.

Сівкович зазначив, що у вівторок комісія звітувати не буде, "тому що ми сьогодні не дочекалися Олександра Зінченка, який зачитував звернення лікарів щодо біологічної зброї".

"У комісії відсутні, крім стенограми Верховної Ради, будь-які документи по біологічній зброї, навіть той лист, який зачитував Зінченко. Ми просимо його передати в комісію, просимо передати докази експертів, які давали клініці "Рудольфінерхауз" свої пояснення про біологічну зброю. На сьогодні в нас цих документі немає", - сказав він.

Сівкович поінформував, що у понеділок комісія обговорювала висновки експертної групи Міністерства охорони здоров'я по медичній картці Ющенка. Сівкович наголосив, що "комісія на сьогодні не змінює свого висновку, який я озвучував із трибуни Верховної Ради".

Він поінформував, що на засіданні "ми підтвердили всі попередні докази членів комісії, які були у Відні". На запитання щодо можливого застосування біологічної зброї він сказав, що на сьогоднішній день чітко встановлено, що в Україні такої зброї не існує.

"В Україні є залишки зброї від Радянського Союзу, які знаходяться на зберіганні. Але це зброя масового ураження, яка не може ні в якому разі застосовуватися до однієї людини. Це різні гази і різні отрути, і вони сьогодні поступово утилізуються. В Україні вся технічна документація з розробки або виготовлення (біологічної зброї) відсутня, тому що передана до Росії на початку 90-х років", - сказав Сівкович.

За його словами, питанням ймовірної наявності біологічної зброї в якихось інших державах займається МЗС. Сівкович зазначив, що "5 країн мають ядерну зброю, мають розробки, певні моделі біологічної зброї. Самої зброї у наявності немає".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News