Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

5-й канал закриють, тому що у Сівковича моральний збиток на 5 мільйонів?

Понеділок, 18 жовтня 2004, 19:54
Депутат Петро Порошенко заявляє, що арешт його особистих коштів і рахунків "5 каналу", накладений суддею Печерського суду Києва за позовом нардепа Володимира Сівковича, є "чітко організованим сценарієм" з метою закриття телеканалу.

"Це - моральна, етична і політична проблема. Таким чином вони хочуть закрити "5-й канал" і позбавити людей джерела правдивої і чесної інформації", - заявив Порошенко в понеділок у Києві в інтерв'ю журналістам.

Він повідомив, що дане рішення суду буде обов'язково оскаржене в апеляційному порядку, додавши, що "ця справа має складну перспективу".

Крім того, депутат розповів передісторію появи даного позову, звернувши увагу на деякі деталі.

Так, за словами Порошенка, вже в минулу п'ятницю, коли Сівкович виступив із заявою про подачу позову в Подільський і Печерський місцеві суди Києва щодо Порошенка, помічник останнього був у цих судах і одержав довідку про те, що "жодних позовів Сівкович не подавав".

Таку ж інформацію помічник Порошенка одержав і в понеділок об 11 ранку, сказав депутат, додавши, що після цього помічник одержав довідку від судді Печерського суду Умнової про те, що позовна заява Сівковича надійшло в суд ще 14-го жовтня.

"Цього реєстраційного номера (позовної заяви - ІФ) у канцелярії ще не було", - підкреслив Порошенко.

Крім того, він заявив, що в позовній заяві Сівковича мова не йде про арешт як особистого майна Порошенка, так і майна "5 каналу", там тільки є вимога спростувати заяву представника "Нашої України".

"У позові він просить відшкодувати збиток на 5 млн. грн., вона (суддя визначає 1 млн. грн., а суму, на яку накладається, арешт, вона не обмежує", - додав депутат.

Як повідомлялося, глава тимчасової комісії з отруєння Віктора Ющенка Володимир Сівкович 13 жовтня заявив про те, що подав до суду на члена фракції "Наша Україна" Петра Порошенко з вимогою зобов'язати депутата принести йому вибачення в ефірі "5-го каналу".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

РАХУНКИ "5 КАНАЛУ" АРЕШТОВАНІ. ЧЕРЕЗ... СІВКОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...