МВС ГОТУЄ ДУШИТИ ОПОЗИЦІЮ НОВИМИ СПЕЦМЕТОДАМИ

Вівторок, 19 жовтня 2004, 10:36
Українська міліція може застосувати нові методи для придушення акцій протесту у разі масових виступів проти оприлюднених результатів президентських виборів.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Олександр Міленін, про що пише британська "Файненшл Таймс".

Міленін зазначив, що такі засоби не становлять загрози для здоров'я, і навіть схвалені українським МОЗ.

Газета цитує Міленіна, який стверджує, що в Україні не буде революції, бо країна готова до будь-якого розвитку подій, зокрема, створено спецпідрозділ, який контролюватиме ситуацію.

Як пише кореспондент "FT", Міленін також повідомив про нові засоби, які опрацьовує міліція на випадок масових протестів, однак не повідомив, які саме.

"Вони не зашкодять здоров'ю", - підкреслив представник МВС.

Кореспондент видання Том Ворнер зосереджує увагу на подіях довкола звинувачень у тероризмі проти громадської молодіжної організації "Пора".

Автор статті пише, що загострення ситуації напередодні президентських виборів в Україні призвело до того, що українські мас-медіа прогнозують фальсифікацію результатів голосування на президентських виборах, які можуть вилитися в масові акції протесту.

Часопис зазначає, що ситуація довкола "Пори" є першим випадком, коли українська влада порушила кримінальну справу проти прихильників кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Українська Генпрокуратура заперечила звинувачення депутатів "Нашої України", що міліція під час обшуку приміщення організації у Києві у п'ятницю підкинула активістам "Пори" вибухівку.

Тоді як опозиційні депутати Володимир Філенко і Тарас Стецьків твердять, що мають відеозапис, як міліція проводила обшук приміщення і нічого не виявила.

"Файненшл Таймс" пише про арешт Ярослава Годунка, активіста "Нашої України", заарештованого СБУ у суботу, а також посилається на виборчий штаб Ющенка, який повідомив про арешт в Одесі другого активіста - Віктора Фоменка. Інших прихильників Ющенка в Одесі було допитано і відпущено, зазначає газета.

Часопис також повідомляє про обшуки в Києво-Могилянській академії, де навчаються деякі активісти "Пори" і згадує заяву Держдепартаменту США, яка вказує на серйозні порушення в перебігу президентської кампанії в Україні, повідомляє "Українська служба Бі-Бі-Сі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування