Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб Януковича не критикує фальсифікацію Лукашенка

Вівторок, 19 жовтня 2004, 10:56
Керівник центрального штабу кандидата Віктора Януковича Сергій Тігіпко не буде критикувати ситуацію щодо референдуму в Білорусі.

Так він прокоментував ставлення команди Януковича до референдуму, згідно з яким Олександр Лукашенко може втретє бути президентом, повідомляє радіо "Свобода".

"Я багато чув критики щодо президента Лукашенка. Я ніколи не сказав жодного критичного слова. Будь-яка політика має вимір, насамперед, у рівні життя. Середня зарплата в Білорусі поки вища, ніж в Україні. Білоруси будуть визначатися самі", - сказав Тігіпко.

Тігіпко також заявив, що у випадку обрання прем'єра президентом, відносини України з Білоруссю "однозначно покращаться".

Тим часом заступник керівника кампанії Ющенка Анатолій Гриценко заявив, що Україна буде "адекватно реагувати" на події в Білорусі, якщо до влади у Києві прийде Віктор Ющенко.

"Білоруси - наші сусіди, і, прокидаючися вранці, ми, як і раніше, бачимо поруч Білорусь і Росію, а не, припустимо, США. Думаю, що при Ющенку ми будемо дружньо взаємодіяти ( з урахуванням результатів референдуму і виборів) і адекватно реагувати на процеси, що там відбуваються ", - сказав Гриценко.

"Білорусь, - продовжив він, - це, з одного боку, проблема, оскільки там спостерігається консервація азіатських цінностей. З іншого боку, у країни є можливість зробити прорив і розширити по-справжньому пострадянський простір".

"Нас турбує розвиток ситуації в Білорусі й умови, в яких працюють журналісти і діє опозиція. Народ не став нацією громадян", - вважає Гриценко.

Заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив про готовність співробітництва з білоруським суспільством, з опозицією, але не "режимом, що практично не відповів на питання про зниклих політиків і не демократизував виборчу систему".

На думку Турчинова, тут не може бути декількох стандартів, якщо Україна хоче називати себе цивілізованою країною. Якщо Захід має консолідовану позицію, то й Україна не повинна мовчати", - сказав він.

У свою чергу перший керівник незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич заявив: "Кажуть, що це були вибори. Це неправда. Не було жодних виборів, це була тотальна фальсифікація. Підсумки були добре підготованими. І що, на мою думку, найбільш прикро, це те, що Росія, СНД та інші підтвердять, що все було чудово".

Виконавчий секретар СНД Володимир Рушайло від імені всієї Співдружності справді заявив, що з білоруськими виборами та референдумом все було гаразд, та не було жодних порушень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування