Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки Шуфрич блокував трибуну, парламент попросив народ діяти осмислено

Вівторок, 19 жовтня 2004, 11:00
Верховна Рада ухвалила звернення до українського народу, де закликала не ігнорувати вибори президента.

За постанову проголосували 249 депутатів, не підтримали цей документ залишки більшості – фракції "Регіонів України", СДПУ(о), "Трудова Україна", "Союз", "Єдина Україна", "Народовладдя".

Під час голосування за це питання ці фракції продовжували блокувати трибуну, вимагаючи слова від імені фракції СДПУ(о) і "Демініціативи". Активність проявляли депутати Шуфрич, Шаров і Гавриш.

Спікер Литвин сказав, що готовий дати перерву, але треба заяву про це подати не від імені фракції СДПУ(о), яка не зареєструвалася.

"Ви хочете так, щоб було по вашому! Але буде так, як сказав регламент", - відповів Литвин на чергову репліку більшовиків.

Депутат-соціаліст Луценко прокоментував ситуацію: "Ми свідки того, як фракції більшості звикають до статусу опозиції. Ми з нетерпінням чекаємо, коли вони звикнуть ще до міліцейських кийків".

У проголосованому зверненні Верховна Рада закликає виборців "прийти на виборчі дільниці і зробити вільний та осмислений вибір, обумовлений громадянською позицією".

Верховна Рада також звернулася до кандидатів у президенти, виборчих комісій, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів.

Парламент закликає їх "зробити все для забезпечення демократичного, чесного і прозорого характеру виборів, для повного і безумовного дотримання закону під час їх проведення".

"У цей важливий для держави та суспільства момент кожен і всі ми маємо продемонструвати вищу міру усвідомленої відповідальності", ідеться у зверненні.

"Тільки українському народові вирішувати, хто стане новим главою нашої держави".

"І тільки від усіх нас залежить, як пройдуть вибори, якими напрямами і темпами, до яких орієнтирів та цілей рухатиметься далі Україна", - ідеться у зверненні.

"У наших силах добитися, щоб вибори не роз’єднали, а згуртували людей, не розсварили, а сконсолідували регіони, не розірвали, а зміцнили суспільство", - також говориться у зверненні.

"Українська правда"

Повний текст звернення читайте ТУТ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування