Кінах хоче звести Ющенка і Януковича

Вівторок, 19 жовтня 2004, 12:07
Кандидат у президенти Анатолій Кінах закликає кандидатів Віктора Ющенка і Віктора Януковича провести теледебати в прямому ефірі.

Про це повідомила прес-служба центрального виборчого штабу Кінаха з посиланням на його виступ перед киянами.

Кінах вважає, що відмова брати участь у теледебатах - прояв крайньої неповаги до громадян України, повідомляють "Українські новини".

"Кожен з жителів нашої країни повинен мати право робити свій вибір на основі наочної можливості порівняти програми, ідеології, особисті якості кандидатів", - підкреслив Кінах.

На його думку, теледебати сприяють рівному доступу громадян до інформації про кандидатів і можливість реально їх оцінити.

Крім того, Кінах вважає, що відвертий і прямий діалог у прямому ефірі буде сприяти прозорості виборчого процесу і стане одною з ознак демократизації відносин між кандидатом і виборцем.

Відповідно до повідомлення, 2 жовтня Кінах у прямому ефірі ТРК "Ера" запропонував Ющенку і Януковичу провести теледебати в прямому ефірі, а відсутність відповіді з їх боку розцінює як відмову брати участь у теледебатах.

Як повідомлялося, 1 жовтня Кінах запропонував іншим кандидатам у президенти провести з ним теледебати, мотивуючи це тим, що теледебати допоможуть виборцями визначитися з вибором.

Лідер Соцпартії Олександр Мороз відмовився від участі в теледебатах у форматі, запропонованому Національною телекомпанією.

Ющенко і Янукович не подавали заявок у Центральну виборчу комісію для участі в теледебатах.

Лідер партії "Громадський контроль" та однойменної громадської організації Василь Волга відмовився від участі в теледебатах, мотивуючи це тим, що Ющенко і Янукович не беруть участі у теледебатах.

Лідер Комуністичної партії робітників і селян Олександр Яковенко і лідер партії "Нова сила" Юрій Збітнєв також відмовилися брати участь у теледебатах.

Лідер Народної партії вкладників і соціального захисту відмовився брати участь у теледебатах 18 жовтня через свою відсутність у Києві і за станом здоров'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...