У Черкасах у квартиру мера поселили мертві душі

Вівторок, 19 жовтня 2004, 12:31
Штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка заявляє про невнесення до списків виборців, підготовлених до виборів президента, мера Черкас Анатолія Волошина і членів його родини.

Про це журналістам повідомив член штабу Ющенка в Черкасах, заступник голови фракції "Нашої України" у Черкаській міській раді Павло Карась, передають "Українські новини".

Він сказав, що в списках виборців по Черкасах виявлено безліч порушень, серед яких найпоширеніші - внесення до списків давно померлих людей та одночасне невнесення в них виборців, які реально проживають у місті.

Як приклад, Карась навів факт невнесення до списків виборців мера Волошина.

"...У Черкасах так "вправно" складали списки, що мер міста Анатолій Волошин зі своєю родиною до цього списку не потрапив! А в списку за його адресою числиться жінка, яка померла вісім років тому", - сказав Карась.

Він додав, що в дільничні виборчі комісії округів, розташованих на території міста, були передані списки виборців станом на 1994 рік.

"Списки датовані 1994-м роком. Відповідно, ті, хто вмер, там є. А ті, хто прибув, або кому зараз уже виповнилося 18 (років), там відсутні", - сказав Карась.

Він висловив побоювання, що через численні порушення в списках виборців, більш як 20% виборців Черкас не зможуть взяти участь у виборах президента.

Карась додав, що територіальні комісії округів №№ 197 і 198 ніяк не реагують на численні сигнали про порушення в списках.

"На жаль, члени тервиборчкомів від Януковича і технічних кандидатів проголосували проти уточнення списків виборців", - сказав Карась.

Раніше довірена особа Ющенка Микола Катеринчук заявив про внесення 2 млн. померлих людей у списки виборців на виборах президента.

В той же час представники Комітету виборців України у Полтавській області звернулися в обласну територіальну виборчу комісію з проханням перевірити списки виборців, повідомив представник полтавського відділення КВУ.

За його даними, КВУ вважає, що в списки занесена велика кількість неіснуючих виборців.

Він уточнив, що КВУ у виборчих списках по Полтавській області знайшов наявність близько 9% померлих людей, а також близько 14% виборців, які внесені в списки, але не проживають за цією адресою у зв'язку з переїздом або виїздом за кордон на заробітки.

"У списках близько 9% "мертвих душ", 14% - відсутніх виборців", - сказав представник.

Зокрема, у ході перевірки виборчих списків виявлені неіснуючі виборці знесених будинків по вул. Пушкіна, 83-а і 83-б.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування