Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молоді ющенківці схожі на ґвалтівників

Вівторок, 19 жовтня 2004, 15:41
18 жовтня у Чернігові було заарештовано 15 активістів виборчої кампанії Ющенка, більшість з яких учасники студентського віче у Києві.

Як повідомив керівник Чернігівського штабу Ющенка депутат Владислав Атрошенко, затриманим пред’являють різноманітні, аж до абсурдного, звинувачення.

"Зокрема, в очах правоохоронців більшість студентів "схожі на тих людей, які когось або зґвалтували, або пограбували кафе чи магазин, або брали участь у масових безпорядках та бійках", - йдеться у повідомленні прес-служба штабу Ющенка.

На думку Атрошенка, ці масові затримання були здійснені владою з метою нейтралізувати молодих активістів Ющенка під час перебування Януковича в Чернігівській області та усунути "занадто активних" з виборчого процесу, а також залякати інших студентів.

При цьому Атрошенко наголосив, що до того він мав низку зустрічей з керівниками правоохоронних органів Чернігівської області, які особисто його попереджали про підготовку такої акції.

Нардеп підкреслив, що при проведенні "несанкціонованих арештів міліція користується юридичною неграмотністю студентів, і діє з суцільними порушеннями процедури".

"Молодим людям не пред’являли жодних документів щодо причини затримання, вони надають письмові пояснення, підписують їх за відсутності адвокатів тощо".

"Наприклад, людина, яку затримали зараз на три доби за звинуваченням у нібито фальсифікації грошей, тільки за мого втручання отримала можливість зв’язатися з адвокатом", - відзначив Атрошенко.

"Я вважаю, що необхідно поставити питання перед головою держави, прем’єр-міністром, спікером Верховної Ради, перед міністром внутрішніх справ Миколою Білоконем особисто щодо припинення активної участі міліції в цих ганебних справах", - заявив Атрошенко.

Він висловив побоювання, що подібна "активна" участь міліції у політичних передвиборчих подіях може призвести до дуже серйозних, непередбачуваних наслідків у суспільстві.

"Що буде далі, я прогнозувати не беруся, і покладаю всю відповідальність цілком на Білоконя і на керівника області Коляду", - наголосив Атрошенко.

Читайте також:

Янукович. Випробування людьми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: