МЕЛЬНИЧЕНКО ВИГРАВ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУДІ. Йому допомогав Головатий

Вівторок, 19 жовтня 2004, 16:20
Європейський суд з прав людини у Страсбурзі виніс позитивне для Миколи Мельниченка рішення щодо позбавлення його права бути народним депутатом.

За інформацією "Української правди", у вівторок було оприлюднене рішення Європейського суду, яке було ухвалене ще 28 вересня.

Європейський суд встановив, що держава Україна порушила Європейську конвенцію з прав людини в частині позбавлення Мельниченка права балотуватися до Верховної Ради в 2002 році за списком Соцпартії.

Суд зобов'язав Україну відновити Мельниченка у його правах.

Суд також зобов'язав Україну виплатити Мельниченку компенсацію морального збитку в 5 тисяч євро.

"Рішення ЦВК про відмову у реєстрації Мельниченка кандидатом в депутати на підставі неправдивих відомостей, не дивлячись, що він все ще мав юридно значиму реєстрацію в Україні, – це порушення статті 3 протоколу 1 Європейської конвенції з прав людини", - ідеться у рішенні суду.

Крім цього, Мельниченко звертався до Європейського суду з приводу порушення його прав за статтею 14 Конвенції, яка забороняє дискримінацію.

Суд не став розглядати цей пункт окремо, оскільки він по суті є аналогічним тому, за яким було ухвалено рішення.

Рішення на користь Мельниченка палата суддів у його справі винесла з результатом шість "за" до одного "проти".

Представником Мельниченка у Верховному суді в Україні та в Європейському суді з прав людини був депутат Сергій Головатий.

Як відомо, з'їзд Соцпартії висунув Мельниченка 15 номером списку Соцпартії, однак Центрвиборчком зняв його з виборів.

Соціаліст Микола Рудьковський обіцяв, що у разі позитивного рішення Європейського суду, він або хтось із колег відмовиться від мандату, щоб Мельниченко замістив його у парламенті.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News