Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко розкрив змову Кучми, Януковича і Ющенка

Вівторок, 19 жовтня 2004, 16:44
Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що в "силовому сценарії" зриву виборів зацікавлений і прем'єр Янукович, і Віктор Ющенко.

У вівторок на прес-конференції в Києві Симоненко сказав: "вони самі грають силовий сценарій", відзначивши, що третьої сили, якій би це було вигідно, "не існує".

"Усе це тріскотня і технології", - сказав він, коментуючи ймовірність зацікавленості в "силовому варіанті" якоїсь третьої сили.

"Нав'язується точка зору страху і залякування, усе це реально має місце", - підкреслив Симоненко, відзначивши разом з тим, що саме два основних кандидати і "загрожують силовим варіантом, тобто кров'ю".

Крім того, Симоненко заявив на прес-конференції про можливості декількох варіантів фальсифікації виборів.

"Якщо говорити про фальсифікації, то можливі кілька варіантів. Жорсткість процесу перерозподілу власності і посилення диктатури кримінального клану", - сказав він.

"На Заході (мається на увазі західна Україна ) у Ющенка є адмінресурс, і він буде працювати на фальсифікацію", - відзначив лідер Компартії, додавши, що президент Леонід Кучма, Янукович і Ющенко "утрьох працюють на збереження влади капіталу".

Симоненко також пояснив зниження свого рейтингу роботою так званих "технічних кандидатів".

"Їх тактика спрямована на те, щоб відібрати 5-7% голосів і не допустити нас у другий тур", - сказав кандидат.

За його словами, зараз використовуються будь-які можливості для формального зниження рейтингу.

Разом з тим, висловлюючи недовіру соціологічним опитуванням, Симоненко підкреслив, що "соціологія потрапила під вплив кримінального капіталу" і оприлюднені рейтинги неадекватні реальному становищу.

"У мене проблем немає. Люди до мене йдуть і мене розуміють", - сказав кандидат.

Симоненко висловився проти будь-якого втручання ззовні, у тому числі - з боку Росії, у передвиборчий процес в Україні. Так він прокоментував можливу присутність Володимира Путіна на параді в Києві напередодні президентських виборів.

Відповідаючи на питання про те, як він ставиться до ймовірності агітації Путіним за того чи іншого кандидата, лідер Компартії сказав, що він "проти втручання Росії у внутрішні справи України.

"Заявляю, що ми проти того, щоб хтось втручався", - сказав Симоненко, відзначивши, що народ має вибирати президента сам, а не під чиїмсь впливом.

"Я категорично виступаю проти цього", - додав він.

28 жовтня в Києві пройде урочистий парад на честь 60-річчя звільнення України від фашистських загарбників. На параді буде присутній президент Леонід Кучма.

Інтерфакс-Україна




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування