Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Мельниченка упевнений, що він стане депутатом. А соціалісти дивують

Вівторок, 19 жовтня 2004, 18:03
Сергій Головатий, представник Миколи Мельниченка у Верховному суді України та Європейському суді з прав людини, не бачить перешкод для реєстрації екс-майора депутатом.

"Я не бачу жодних юридичних перешкод для виконання рішення Європейського суду щодо Мельниченка", - сказав Головатий в коментарі "Українській правді".

Як відомо, Європейський суд ухвалив рішення на користь Мельниченка щодо позбавлення його права бути народним депутатом за списком СПУ. Водночас Соцпартія відзначає труднощі реалізації в Україні цього рішення Європейського суду.

Головатий назвав таку заяву соціалістів "дивною".

"У рамках існуючого правопорядку є всі можливості поновити Мельниченка в порушених правах – поновити його статус кандидата і як наслідок реєстрацію депутатом", - сказав Головатий.

Депутат не став розкривати свою аргументацію. "Якщо Мельниченко довірить мені і далі представляти його інтереси у органах, які відповідають за виконання рішень Європейського суду – то мені буде що відповісти", - сказав Головатий.

Як відомо, член фракції СПУ Юрій Луценко повідомив про труднощі реалізації в Україні рішення Європейського суду щодо Мельниченка, з огляду на відсутність законодавчих механізмів включення у виборчі списки кандидата, незареєстрованного раніше.

Юристи СПУ працюють над рішенням цього питання з погляду українського законодавства, повідомив Луценко.

"Ми не сумнівалися в рішенні Європейського суду, і два тижні тому, коли це питання стало на порядку денному, Мороз дав доручення нашим юристам опрацювати це питання з погляду українського законодавства. Якщо ми знайдемо найменший механізм реалізації рішень відносно депутата Мельниченка, вони будуть реалізовані", - сказав він.

Депутат пояснив, що на сьогодні існує проблема реалізації рішення Європейського суду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Незважаючи на заяви низки депутатів фракції СПУ про готовність скласти всі повноваження, надавши їх Мельниченку, такого механізму не існує - у парламент піде наступний за списком, а не Мельниченко. Він не був зареєстрований у списку СПУ відповідно до рішення Верховної суду України", - Луценко.

Мельниченко йшов на вибори в парламент за списком Соцпартії під №15, однак Центвиборчком відмовив йому в реєстрації через неправдивість відомостей, зазначених про місце проживання, а також неправдивість його даних про термін проживання в Україні протягом останніх п'яти років.

Читайте також:

МАЙОР МЕЛЬНИЧЕНКО ВИГРАВ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУДІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування