Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бюджет провалено. Литвин прогнозує, що депутатів назвуть "пройдисвітами"

Середа, 20 жовтня 2004, 13:40
Парламент доручив бюджетному комітетові доопрацювати проект держбюджету-2005 і винести його на розгляд 3 листопада.

Відповідне рішення підтримали 247 депутатів.

Нинішнє рішення є порушенням Бюджетного кодексу, за яким парламент не пізніше 20 жовтня має розглянути проект держбюджету в 1-ому читанні і схвалити або не схвалити висновки бюджетного комітету - для того, щоб передати документ у Кабмін для підготовки до 2-го читання.

Перед цим Верховна Рада відмовилася підтримати у 1-ому читанні урядовий держбюджет на 2005 з висновками бюджетного комітету і пропозиціями суб'єктів законодавчої ініціативи.

За цю пропозицію в середу проголосували 175 депутатів з 250, зареєстрованих у залі. Не голосували фракції Компартії, "Регіони України", СДПУ(о), "Єдина Україна", "Трудова Україна", групи "Союз" і "Демініціативи".

Як відомо, напередодні фракції більшості заявили про небажання брати участь у сесійних засіданнях до кінця виборів.

Депутати також відмовилися підтримати альтернативний проект постанови про підтримку висновків і пропозицій до проекту держбюджету, внесений членом "Нашої України" Віктором Пинзеником, який набрав 185 голосів.

Депутати також не підтримали не передбачене бюджетним кодексом рішення про направлення проекту бюджету на повторне перше читання.

Водночас спікер Володимир Литвин тривалий час безрезультатно просив депутатів схвалити усі поправки, внесені до проекту бюджету-2005 фракціями.

"Бо інакше увечері по всім телеканалам покажуть, що парламент – це збіговисько пройдисвітів і невігласів", - попередив Литвин.

Він сказав, що треба ухвалити таке рішення, "щоб уряд міг працювати, і щоб не сказали, що парламент не дає йому працювати".

У ході розгляду цього питання спікер Володимир Литвин відзначив, що до проекту держбюджету надійшло 2,78 тис. поправок і пропозицій. За його словами, усі поправки були враховані.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"

Читайте також:

Кучмісти хочуть закрити парламент. Їх просять не падати нижче каналізації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...