Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ: "Наша Україна" сама будує "забор на зоні". Тепер вже з Кучмою

Середа, 20 жовтня 2004, 14:11
Соцпартія наполягає на проведенні політреформи в Україні, щоб її президентом із необмеженими повноваженнями не став Віктор Янукович.

Про це йдеться в заяві СПУ, виголошеній Юрієм Луценком із трибуни парламенту у середу.

За його словами, вибори президента перетворюються на війну між двома політичними таборами, де той, кому пощастить, - питиме "шампанське", невдах - "закопають", а Україна як держава програє.

За словами Луценка , Верховна Рада могла не допустити цю війну на самознищення між командами Януковича та Ющенка, провівши політреформу.

"Якби майбутній президент був позбавлений необмежених повноважень, він не зміг би знищити своїх опонентів. З нашої політики зник би страх - саме те, що не дозволяє всім сторонам знайти спільну мову", - говориться в заяві СПУ.

Там відзначається, що "раніше влада відчувала свою слабкість, і тільки тому була готова підтримати політичну реформу, запропоновану Олександром Морозом". "Сьогодні влада готова піти на будь-які злочини заради перемоги свого кандидата. Влада вибрала шлях конфлікту й протистояння. Очевидно, саме політреформа принесла б нам справжню демократію", - говориться в заяві.

Соціалісти звертаються до всіх депутатів, які "раділи й радіють провалу політреформи", – "ви кричали, що це перемога, що ви будували демократію. Насправді ви будували "забор в зоне".

"Тепер "Наша Україна" може пересвідчитись - Кучма в результаті підтримав саме їх. Кучма заявив, що в проведенні політичної реформи немає жодного сенсу. Кучма вирішив забезпечити перемогу своєму ставленику за будь-яку ціну", - зазначається в ній.

В заяві наголошується, що соціалісти не відмовлялися і ніколи не відмовляться від ідеї проведення політреформи.

"Політична стабільність, стабільність суспільства, громадянський мир - може принести тільки створення парламентсько-президентської республіки в Україні. Без жодних застережень про поетапне введення. Існують такі речі, котрі поетапно вводити не можна - або впроваджувати повністю, або зовсім цього не робити", - говориться в заяві.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування