2 тисячі студентів у Львові взяли міліцію в облогу

Середа, 20 жовтня 2004, 15:09
Близько двох тисяч студентів пікетують будинок управління МВС у Львові, вимагаючи припинити репресії проти кампанії "ПОРА", більшість членів якої - студенти різних вузів України.

"Ми вирішили провести годинний страйк і пікетування міліції на знак протесту проти того, що громадську організацію міліція намагається перетворити в терористичну організацію, підкидаючи в її офіси вибухівку", - сказала перед страйком активістка кампанії Юля.

У той же час офіційно "ПОРА" як громадська організація не зареєстрована.

За словами активістки Юлії, у декількох обласних центрах України активістів "ПОРА" затримували й били.

Це, зокрема, відбувалося в Миколаєві й Чернігові - там міліція затримала одного з активістів організації, як стверджує Юля, підкинувши йому у квартиру фальшиві гривні.

Студенти декількох вузів Львова зібралися біля будинку Львівського національного університету імені Івана Франка, де провели невеликий мітинг, після чого рушили до управління внутрішніх справ у Львівській області, яке знаходиться в ста метрах.

Студенти, які зібралися, кілька разів скандували прізвище начальника управління Олега Сала, але поки ні він, ні його заступники не вийшли до них. У той же час, вхід до будиноку УМВС по периметру оточений співробітниками міліції.

Інцидентів у ході акції поки не зафіксовано.

Організаторами акції є рухи "Чиста Україна", "ПОРА" й "Спротив".

По дорозі до міліцейського управління студенти пройшли повз штаб Віктора Януковича. Вони висловили свою підтримку вчителям, що голодують під ним, вимагаючи виплати зарплатні, а також голосно кричали, що "зека на нари".

На час проведення акції всередині приміщення управління МВС перебували бійці спецпідрозділів, про це свідчить порожній автобус, припаркований поруч, у якому залишився тільки водій, співробітник цього підрозділу.

Ніяких сутичок станом на 14 годину не відбувалося.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...