Міліція зловила ще одного "терориста" з ющенківців

Середа, 20 жовтня 2004, 16:05
Міліція затримала в Харкові керівника одного з районних штабів кандидата в президенти Віктора Ющенка в Харкові Юрія Потикуна, який начебто віз вибуховий пристрій.

Про це на конференції повідомив депутат Верховної Ради, голова комітету по боротьбі з оргзлочинністю Володимир Стретович.

За словами Стретовича, близько 11:00 Потикун зателефонував йому на мобільний і повідомив, що співробітники міліції зупинили на перехресті неподалік від його будинку його "Жигулі" і шукають в автомобілі вибухівку.

Зі слів Потикуна, у салоні автомобіля міліція нічого не знайшла. Після цього його відвели на 200 метрів від авто і повідомили, що в багажнику знайдено вибуховий пристрій з годинниковим механізмом.

Потім співробітники міліції від'єднали годинниковий механізм і відразу ж ліквідували вибуховий пристрій, підірвавши його.

Стретович припускає, що вибуховий пристрій було підкинуто в автомобіль уночі, коли він стояв на вулиці біля будинку Потикуна, або його підкинули самі співробітники міліції.

"Влада зовсім втратила гальма", - зазначив депутат.

З його слів, після дзвінка Потикуна він зателефонував заступнику міністра внутрішніх справ Михайлові Маніну, секретарю Ради національної безпеки й оборони Володимиру Радченку і керівнику Управління МВС у Харківській області Станіславу Денисюку з проханням розібратися в цій ситуації.

Стретович вважає затримання Потикуна провокацією, яка перслідує мету усунути активістів виборчої кампанії Ющенка на її завершальній стадії.

Як повідомлялось, 19 жовтня штаб Ющенка заявив про затримання міліцією 15 активістів президентської виборчої кампанії Ющенка в Чернігові.

Минулої суботи Генпрокуратура порушила справу за статею "тероризм" проти активістів "ПОРИ", в офісі яких також знайшли вибухівку.


Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування