У Москві - мітинг "Замість галушок і пампушок дасть вам Ющенко ніжки Буша!"

Середа, 20 жовтня 2004, 16:55
Компартія Росії провела акцію на підтримку кандидата в президенти Петра Симоненка і проти Віктора Ющенка поблизу будинку посольства України в Москві.

Про це в середу повідомляє прес-служба КПРФ.

Під час акції перший заступник голови ЦК КПРФ Іван Мельников запропонував учасникам акції ухвалити "Звертання комуністів Росії до українських громадян", у якому висловити підтримку комуністів Росії Петрові Симоненку.

У зверненні відзначалося, що в день виборів українці визначать не тільки президента, але й те, як будуть далі будуватися відносини між Україною й Росією.

"За останні десять років між нашими державами утворилася маса формальних і штучних перешкод і бар'єрів. Тому настільки актуально й вчасно сьогодні звучать ініціативи про повернення російської мови на українську землю, про введення подвійного громадянства на Україні, про посилення взаємовигідного економічного співробітництва", - говориться в зверненні.

Водночас учасники мітингу висловилися проти людей, які називають себе "опозиціонерами" і проводять політику євроінтеграції.

Вони "заманюють примарою "європейського раю", але замовчують те, що країни Східної Європи, які потрапили в пастку зобов'язань перед Заходом, виявилися нікому не потрібними на бенкеті так званих "цивілізованих країн", - говориться у зверненні.

Від імені учасників мітингу Мельников висловив "крайню стурбованість" можливістю приходу до влади кандидата в президенти Віктора Ющенка, "який діє фактично в інтересах адміністрації США і пропонує згубний шлях розвитку не тільки для україно-російських відносин, але і для самої України".

Учасники акції розгорнули транспаранти "КПРФ разом із КПУ!", "Віримо в Україну без Ющенка!", "За Петра Симоненка!", "Замість галушок і пампушок дасть вам Ющенко ніжки Буша!", "Ющенко - це сусідський розкол! Націоналізм Україні не потрібен!" і т.д

Вони також "спеціально" підготували карикатури на кандидата "від адміністрації США".

На одній з них Ющенко руками відриває на карті світу Україну від Росії, на іншій підносить "ніжки Буша", обгорнені в зірково-смугастий прапор США, на третій націоналіст обіймає емблему НАТО і тримає в руках валізи "з олігархічними мільйонами доларів".

На мітинг у Леонтьєвському провулку напроти посольства України зібралося близько ста осіб.

Як відомо, не так давно під час з'їзду українців Росії лідер комуністів Генадій Зюганов підтримав кандидата влади Віктора Януковича.

"Українська правда"

Читайте також:

З'їзд невідомо яких українців в Росії підтримав Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...