Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії можуть створити менше, ніж 420 дільниць. Ющенко вимагає закрити всі

Середа, 20 жовтня 2004, 17:20
Банкнотно-монетна фабрика і поліграфкомбінат "Україна" у середу завершують виготовлення бюлетенів для виборів президента України.

Після цього підприємство "Спецзв'язок" у супроводі охорони почне здійснювати доставку бюлетенів у територіальні виборчі округи. За три дні до виборів тервиборчкоми передадуть бюлетені в дільничні комісії.

Голова ЦВК Сергій Ківалов повідомив, що усього буде надруковано 40 мільйонів бюлетенів – по 20 млн. на поліграфкомбінаті "Україна" і банкнотно-монетній фабриці.

У той же час, у виборчі списки внесено 36,287 млн. виборців. Виникло питання, чому буде надруковано саме 40 млн. бюлетенів, оскільки з урахуванням виборців, внесених у списки, і з урахуванням 4%-го резерву, потреба в бюлетенях виходить менша.

У зв'язку з цим Ківалов нагадав, що необхідно також враховувати можливість додаткового включення виборців у списки на підставі відкріпних талонів.

Зокрема, він нагадав, що на попередніх виборах були окремі випадки коли "замовляли літак, щоб надрукувати і доставити додаткові 10-15 бюлетенів".

"Тому ми пішли таким шляхом - віддрукувати 40 млн. бюлетенів", - відзначив Ківалов.

При цьому він підкреслив, що за невикористаними бюлетенями "буде здійснюватися твердий контроль".

Глава ЦВК також повідомив, що після ухвалення рішення про створення додаткових закордонних дільниць, зокрема, в Росії, виборчі бюлетені для голосування на цих дільницях будуть надруковані додатково.

Він повідомив, що на сьогоднішній день у ЦВК знаходиться на розгляді подання Міністерства закордонних справ про створення додатково 420 закордонних дільниць у Росії за межами диппредставництв.

У найближчі дні ЦВК розгляне це подання. "Це не значить, що всі ці 420 дільниць будуть створені", - сказав він.

Тим часом Віктор Ющенко звернувся до Верховного Суду зі скаргою на створення Центральною виборчою комісією виборчих дільниць за межами консульств і посольств.

Ющенко нагадав, що тільки дипломатичні й консульські установи за кордоном юридично є територією України.

Як відомо, Ющенко протестував проти відкриття в Росії за межами дипустанов 420 дільниць – на його думку, це може створити можливість для фальсифікацій.

Інтерфакс-Україна, Українські новини

Читайте також:

У РОСІЇ СТВОРЯТЬ 650 ДІЛЬНИЦЬ – ДЛЯ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ?

Лікнеп: як проголосувати на виборах президента України за кордоном?

Волонтери від Ющенка поїдуть боротися з фальсифікацією виборів на дільницях у Росії

У Америці можна буде голосувати за межами посольства


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...