Ще один екзит-пол проведуть під керівництвом комуніста

Середа, 20 жовтня 2004, 17:25
У день виборів президента України 31 жовтня в країні будуть проведені як мінімум два паралельних екзит-поли.

На прес-конференції в середу група соціологічних організацій України заявила про намір здійснити проект "Український екзит-пол", у рамках якого на виході з виборчих дільниць 31 жовтня будуть опитані 12,5 тис. виборців.

Проект мають намір реалізувати:
- Соціологічна асоціація України,
- Український інститут соціальних досліджень,
- Український центр політичного менеджменту,

а також шість національних університетів України:
- Харківський національний університет,
- Дніпропетровський національний університет,
- Східно-український національний університет,
- Національний університет "Острозька академія" (Рівне),
- Донецький державний університет управління,
- Херсонський державний технічний університет.

Опитування буде проведене на 360 виборчих дільницях у всіх обласних центрах, а також не менш ніж в 123 містах, 133 селищах міського типу й 113 селах.

Як повідомив президент Соціологічної асоціації України Микола Шульга (депутат із фракції КПУ), ціль здійснення проекту в першу чергу переслідує "завдання соціологічної науки".

Проект дасть можливість простежити, як голосували окремі соціальні групи, зокрема, за рівнем освіти, національності, за статевим поділом.

Як повідомив голова правління Українського інституту соціальних досліджень Олександр Яременко, результати екзит-пола будуть оприлюднені 31 жовтня в 20.00.

Яременко також повідомив, що проект немає певного замовника, і його фінансування здійснюється "у складчину" всіма її учасниками, відзначає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, екзит-пол у день президентських виборів 31 жовтня по всій Україні планують провести 5 відомих соціологічних організацій: Київський міжнародний інститут соціології, Центр політичних й економічних досліджень імені Разумкова, центр "Соціс" і Фонд "Демократичні ініціативи".

Вони збираються опитати 50 тисяч виборців.

Крім того, очікується проведення екзит-пола фондом "Общєствєнноє мнєніє" політтехнолога Януковича Гліба Павловського, а також штабом самого Януковича.

Читайте також:

Не всі екзит-поли однаково корисні...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News