Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"5 КАНАЛ" ОБІЦЯЄ ОГОЛОСИТИ ГОЛОДУВАННЯ

Середа, 20 жовтня 2004, 21:53
Керівництво і журналісти "5 каналу" обіцяють оголосити голодування у разі продовження тиску на телекомпанію.

"У разі нереагування на наші вимоги 25 жовтня о 21 годині керівництво і ініціативна група журналістів оголосять голодування", - зачитав звернення "5 каналу" ведучий Роман Скрипін.

У середу замість традиційних новин о 21 годині в ефірі "5 каналу" відбулася прес-конференція керівництва телекомпанії.

Скрипін зачитав вимоги "5 каналу":

– до Печерського суду – зняття арешту рахунків. "Дайте нам спокійно нормально працювати", - ідеться у зверненні;

– до Нацради з телебачення і радіомовлення – скликати позачергове засідання, де остаточно визнати "5 канал" переможцем конкурсу на мовлення на 48 дециметровому каналі в Києві;

– також вимога до Нацради привести до відповідності ліцензійну угоду трансляції "5 каналу" в кабельних мережах у регіонах України;

– до народного депутата Сівковича "принести публічні вибачення за цинічне використання "5 каналу" як інструменту шантажу у власних політичних цілях".

"5 канал" також закликав своїх глядачів у разі зникнення трансляції в Києві телефонувати 239-16-86.

Керівник "5 каналу" Владислав Лясовський повідомив подробиці скасування ліцензії "5 каналу" в столиці: 14 жовтня Апеляційний суд Києва постановив позбавити канал ліцензії.

"Історія судової війни почалася три роки тому – ми з великими складностями отримали ліцензію, на кожному етапі ми відчували жорсткий спротив. Представники Нацради казали: Ми готові дати ліцензую, але є команда не давати".

"Нацрада видає ліцензію, спеціально або ненавмисно робить процедурну помилку. Це спланована акція, бомба уповільненої дії", - сказав Лясовський.

За словами Лясовського, компанія "ТВ-Табачук" поновила судову тяжбу проти них після того, як "потрапила під патронат людей із оточення Януковича".

Інший керівник каналу Іван Адамчук розцінив дії Володимира Сівковича, який ініціював арешт рахунків "5 каналу", як "взяття телеканалу в заручники".

Він також розповів про відключення каналу в регіонах. Зокрема, в місті Рахів "міліція змушує людей звертатися до кабельного оператора із заявами, що вони не хочуть дивитися "5 канал" – інакше їх обіцяють відрізати кабелі у під'їзді".

Керівник інформаційної служби Андрій Шевченко заявив, що всі ці події "журналісти сприймають як шантаж, як сигнал – цій країні канал чесних новин не потрібний".

"Ми шантаж не сприймаємо", - додав він.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: