Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Заході Кучму просять захистити "5-й канал"

Четвер, 21 жовтня 2004, 10:58
Міжнародні журналістські організації вважають політичною акцією можливе закриття "5-го каналу" і вимагають від влади України не допустити цього.

Про це йдеться в заявах "Репортерів без кордонів" та "Міжнародної Федерації журналістів", повідомляє радіо "Свобода".

Вони вважають, що арешт рахунків "5 каналу", єдиного альтернативного до офіційних телеканалів в Україні, та скасування його ліцензії на мовлення у Києві ставить під загрозу не лише свободу слова в Україні, але і права виборців напередодні президентських виборів.

Справу із замороженням рахунків "5 каналу" через позов депутата Володимира Сівковича до одного із власників телерадіокомпанії члена фракції "Наша Україна" Петра Порошенка організація "Репортери без кордонів" вважає виключно політичною акцією, спрямованою на знищення непідконтрольного владі засобу масової інформації напередодні виборів.

"Справа виключно політична. Це неприпустимо, щоб у суперечці між двома політиками страждали засоби масової інформації, журналісти та виборці напередодні виборів. Через дії суду страждає неупереджена інформація. Це аномалія, яка не стається у демократичній країні", - вважає голова європейського відділення РБК Сорія Блатманн.

Сорія Блатманн нагадує, що вже не вперше в Україні створюються перешкоди для діяльності альтернативних засобів масової інформації:

"Це було і з газетою "Сільські вісті", і з радіо "Свобода", і з радіо "Континент", і з багатьма іншими незалежними чи опозиційними засобами масової інформації. Але ця справа настільки кричуща, що влада повинна втрутитись. Суд має скасувати своє рішення".

В інтерв’ю радіо "Свобода" генеральний секретар "Міжнародної Федерації журналістів" Ейдан Вайт також наголосив, що український суд ухвалив неадекватне рішення.

"Журналісти вже вибачилися, що означає, що вони відповідально ставляться до своєї роботи. Намагання закрити канал виглядає як акт помсти, яка відбувається напередодні виборів", - вважає він.

"Людям потрібна надійна та точна інформація з незалежного кута зору. Якщо "5 канал" закриють, для виборця буде абсолютно неможливо почути незалежні думки напередодні виборів. Це було б шокуючим порушенням демократії", - сказав Вайт.

Нагадаємо, що голова тимчасової комісії з розслідування обставин хвороби Віктора Ющенка - Володимир Сівкович вимагає вибачення від Петра Порошенка за те, що той звинуватив його, що звіт комісії було написано у президентській адміністрації, а депутат Сівкович лише озвучив його.

Читайте також:

"5 КАНАЛ" ОБІЦЯЄ ОГОЛОСИТИ ГОЛОДУВАННЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування