Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмука питають, чому Янукович ухилився від служби в армії

Четвер, 21 жовтня 2004, 11:34
Голова комітету Верховної Ради зі свободи слова Микола Томенко звернувся із запитом до міністра оборони Олександра Кузьмука про надання інформації щодо причин невиконання загального військового обов'язку Віктором Януковичем.

Як повідомив Томенко, його цікавить, чи призивався Янукович на службу до лав Радянської Армії, і якщо не призивався, то повідомити про причини, передає прес-служба центрального штабу Ющенка.

Нардеп зауважив, що в біографії кандидата Януковича, оприлюдненій на офіційному сайті ЦВК, відсутні будь-які відомості про проходження ним військової служби у лавах Радянської Армії, також не міститься інформація і про причини звільнення від армії.

Томенко нагадав, що в Радянському Союзі проходження військової служби було обов’язковим для всіх чоловіків - громадян СРСР призовного віку.

Ухилення від призову вважалось кримінальним злочином, а умови, за яких особа призовного віку звільнялась від проходження військової служби, були чітко визначені чинним на той час законодавством.

Депутат переконаний, що відсутність у біографії Януковича інформації про службу в армії або про причини непроходження такої служби є порушенням права виборців на повну та достовірну інформацію про кандидата на пост президента України.

На його думку, це також ставить Януковича в нерівні умови з іншими кандидатами, які проходили службу в лавах Радянської Армії та написали про це у своїх біографіях.

"Зважаючи на те, що президент України, згідно з Конституцією, є головнокомандувачем Збройними силами України, вважаю, що з’ясування питання про проходження кандидатом на пост президента Віктором Януковичем служби в лавах Радянської Армії є необхідним та має велике суспільне значення", - заявив Томенко.

Як відомо, у час, коли Янукович мав проходити військову службу, він сидів у в'язниці за скоєння кримінальних злочинів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування