Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Що влада готує в ніч виборів? Витік протоколу зборів у Медведчука

Четвер, 21 жовтня 2004, 13:04
Останні події в Україні дедалі більше переконують – ніч виборів стане вирішальним моментом політичної війни. Готується опозиція і влада. Дещо проливає світло на плани Банкової в цю ніч протокол зборів у адміністрації президента, який потрапив до "Української правди".

Очевидно, що нарада відбувалася під головуванням Медведчука. Що показово – у ній брали участь як українські політтехнологи (Погребинський, Левенець), так і громадяни іншої держави (Шувалов). Також дуже цікаво побачити серед учасників наради поруч із начальником держканалу УТ-1 також і керівників начебто незалежних телеканалів (Оселедчик від "1+1" та Мустафін від "Інтеру").

Крім того, непересічна місія і у радника прем'єра Прутника – він буде куратором висвітлення подій у ніч виборів у трьох провідних інформагенціях держави. А "генерувати" ці повідомлення буде політтехнолог Левенець і начальник інформуправління адміністрації президента Васильєв.

Також цей чиновник із АП має організувати взаємодію прес-служб штабу Януковича, ЦВК і силових відомств (до речі, чи не дивно, що в цьому переліку виявилося Міністерство надзвичайних ситуацій – готуємося до вибухів?).

Васильєву також випала місія спрямовувати інформацію, підготовлену штабом влади, у закордонні ЗМІ.

Одна фраза у протоколі засідання показує, як влада збирається трактувати події у день голосування. Дуже нагадує висновок спостерігачів від СНД на нещодавніх виборах диктатора в Білорусі – були "отдельные незначительные нарушения, но в целом прошли нормально".

Відповідають за цей напрям: радник Медведчука Погребинський, той же Васильєв і Левенець – один із активістів штабу Кучми в 1999.

На цьому фоні не виглядає як щось надзвичайне і теза про те, що список людей, які коментуватимуть вибори, визначатиме АП.

Ну, і ще один цікавий ньюанс. Всі пам'ятають активне висвітлення на каналах Медведчука рейтингів у останній день, коли їх можна було оприлюднювати. Це теж був один із моментів плану влади, який готувався заздалегідь.

Як відомо, у той день було повідомлено про фантастичний відрив Януковича від Ющенка. Саме на базі цих рейтингів влада переконуватиме, що оголошена нею перемога Януковича є об'єктивною.

Зайвим буде говорити про те, що цей протокол є демонстрацією порушення владою закону – хоча б за статтею Кримінального кодексу перешкоджання діяльності ЗМІ. Цим уже нікого в Україні не здивуєш.

Текст протоколу зборів у Медведчука подається в оригіналі:

По результатам совещания
12 октября 14.00

М. Погребинскому
И.Шувалову


Подготовить план мероприятий для освещения в СМИ 13,14,15 октября рейтингов кандидатов.

Ю.Левенцу
Э.Прутнику


Подготовить полный таймер освещения событий 31 октября и 1 ноября.

Подготовить план коммуникаций 31 октября и 1 ноября между ключевыми фигурами штаба и информационными службами СМИ.

А. Савенку
А. Мустафину
В.Оселедчику


Подготовить план вещания телеканалов: день 31 октября – ночь с 31 октября на 1 ноября - день 1 ноября 2004 г.
Срок - до 12.00 14 октября 2004 г.

А.Серому
А. Савенку
А. Мустафину
В.Оселедчику


Подготовить ролики для агитации населения принимать участие в голосовании.

Ю.Левенцу
С.Васильеву


Разработать механизм генерирования информационных сообщений о ходе выборов для их загрузки информационным агентствам.

С.Васильеву

Подготовить механизм взаимодействия 31 октября и 1 ноября пресс-служб штаба, ЦИК, МВД, МЧС, штаба наблюдателей, направления информационных потоков и поступления информации в СМИ (включая зарубежные) о ходе голосования, в том числе результатов экзит-полов.

М.Погребинскому
С.Васильеву
Ю.Левенцу


Подготовить информационную картину хода голосования (есть отдельные незначительные нарушения, но в целом выборы прошли нормально) для использования в регионах 31 октября и 1 ноября.

М.Погребинскому
Ю.Левенцу


Подготовить список лиц для выступлений и комментариев в ночь с 31 октября по 1 ноября.

Подготовить предложения и отработать вопросы по использованию Украинского Дома 31 октября и 1 ноября.

Э.Прутнику

Отработать вопросы освещения событий 31 октября и 1 ноября с информационными агентствами "Интерфакс-Украина", "Укринформ", "Українські новини".

12 октября 2004 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування